آیا سرطان پستان همیشه متاستاز می دهد؟
متاستاز سرطان پستان به شرایطی گفته می شود که سلول های سرطانی به اندامی دیگر به جز پستان سرایت کرده و تنها در بافت پستان، متمرکز نیستند. به طور غالب متاستاز، پس از مدتی از بروز نخستین بافت سرطانی در پستان آغاز شده و شناخت و تشخیص به موقع آن، می توان در درمان بیماری به شدت تاثیرگذار باشد. به واقع یکی از مشکلات بزرگ این است که متاستاز سرطان پستان با تاخیر شناسایی شده و این باعث می شود تا درمان های شکل گرفته روی تومور سینه، با تهاجم به بخشی دیگر، خنثی شوند. درمان سرطان پستان ارتباط مستقیمی با شدت سرطان دارد و با تشخیص درست می توان روند درمان بیماری را راحت تر طی کرد.
گاهی اوقات پس از درمان اولیه سرطان پستان و حتی برداشتن کامل تومور سرطانی یا خارج کردن و تخلیه پستان ، شاهد عود دوباره سرطان هستیم. این عود دوباره می تواند در همان بافت سینه یا در اندام دیگری از بدن از جمله ریه، کبد، مغز و استخوان اتفاق بیافتد. پس می توان گفت متاستاز سرطان پستان ، همیشه اتفاق نمی افتد.
همچنین بخوانید: متاستاز سرطان سینه
سرطان سینه و متاستاز
- متاستاز سرطان سینه (سرطان متاستاتیک پستان) اساساً مرحله IV سرطان پستان به شمار می رود که همچنین از آن به عنوان سرطان پیشرفته پستان یاد می شود. کلمه “متاستاتیک” به سرطانی اطلاق می شود که از آن قسمت از بدن که در آن شروع شده است گسترش یافته است. در مقابل ، اصطلاح “موضعی” به معنای سرطان در محل اصلی خود است.
- متاستاز فرآیندی است که در آن سلول های سرطانی گسترش می یابند. در مورد متاستاز سرطان سینه ، سرطان از بافت پستان منشأ می گیرد ، و سپس به سایر قسمت های بدن گسترش می یابد.
- سرطان متاستاتیک سینه بسته به محل سلول های سرطانی در ارتباط با تومور اصلی ، بیشتر به صورت محلی ، منطقه ای یا دور توصیف می شود.
- سرطان متاستاتیک موضعی اغلب به معنای گسترش سرطان پستان به غدد لنفاوی مجاور است.
- مکان های دور تر شامل استخوان ها ، ریه ها ، پوست ، کبد و مغز است ، اگرچه ممکن است سایر قسمت های بدن نیز تحت تأثیر قرار گیرند.
- مهم است که به یاد داشته باشید که هر سرطان منحصر به فرد است و ممکن است تجربه شما لزوماً همان تجربه بیمار دیگر مبتلا به سرطان پستان نباشد. با یک برنامه درمانی شخصی ، سرطان پستان متاستاتیک به طور معمول قابل درمان است. یک مطالعه اخیر موسسه ملی سرطان (NCI) نشان داد که تعداد زنانی که پس از ابتلا به سرطان پستان متاستاتیک دوردست مدت بیشتری عمر می کنند ، در حال رشد و افزایش است و این مرهون پیشرفت در درمان هاست.
- همچنین مهم است که درباره بیماری ، علائم و نحوه شناسایی و درمان آن اطلاعات کافی کسب نمایید.
علائم متاستاز سرطان سینه
علائم سرطان پستان متاستاتیک ممکن است با علائم سرطان پستان در مراحل اولیه متفاوت باشد ، اما نه همیشه. بعضی اوقات ، هیچ علائمی وجود ندارد. در صورت مشاهده علائم یا نشانه های جدید ، همیشه باید با پزشک خود صحبت کنید ، اما در اینجا برخی از رایج ترین علائم گسترش سرطان پستان وجود دارد:
- درد استخوان یا شکستگی استخوان به دلیل سرایت سلول های سرطانی به استخوان ها یا نخاع (متاستاز سرطان سينه به استخوان یا متاستاز سرطان سينه به مغز استخوان)
- سردرد یا سرگیجه وقتی سرطان به مغز سرایت کرده است (متاستاز سرطان سينه به مغز)
- تنگی نفس یا درد قفسه سینه ، ناشی از سرطان ریه (متاستاز سرطان سينه به ریه)
- زردی یا تورم معده
علائم متاستاز سرطان پستان نیز ممکن است بسته به مکانی که سرطان در بدن گسترش یافته متفاوت باشد. مثلا:
- اگر دیواره پستان یا قفسه سینه تحت تأثیر قرار گرفته باشد ، علائم ممکن است شامل درد ، ترشحات نوک سینه ، یا وجود توده یا ضخیم شدن در پستان یا زیر بغل باشد.
- اگر سرطان به استخوان ها گسترش یافته باشد ، علائم ممکن است شامل درد ، شکستگی یا کاهش هوشیاری به دلیل سطح کلسیم بالا باشد.
- اگر سرطان به ریه ها گسترش یافته باشد ، علائم ممکن است شامل تنگی نفس ، دشواری تنفس ، سرفه ، درد قفسه سینه یا خستگی باشد.
- اگر سرطان به کبد گسترش یافته باشد ، علائم ممکن است حالت تهوع ، خستگی ، تورم پا و دست ها یا زردی پوست باشد.
- اگر سرطان به سیستم عصبی مرکزی ، که شامل مغز یا نخاع است ، گسترش یافته است ، علائم ممکن است درد ، از دست دادن حافظه ، سردرد ، تاری دید یا دو بینی ، دشواری در حرکت و یا تشنج باشد.
درمان متاستاز سرطان پستان
لازم به توضیح است که طبق انتظار درمان متاستاز سرطان پستان به مراتب پیچیده تر از درمان اولیه سرطان پستان است، اما این هرگز بدین معنا نیست که باید از درمان بیماران با متاستاز سرطان نا امید باشیم. بلکه روش های درمانی نوین سرطان و تکنیک های شیمی درمانی و اشعه درمانی برای درمان انتشار کنسر به سایر بافت ها،کارآمد بوده و بیماران بسیاری علی رغم تشدید بیماری به طور مجدد، بهبودی خود را به دست آورده اند. از این رو، همچنان تشخیص به موقع و شروع به درمان فوری، اهمیت بسیار زیادی در رسیدن به بهبودی و طول عمر، دارد. البته انتخاب روش درمانی بستگی به این دارد که متاستاز در کدام عضو اتفاق افتاده باشد.
اگر با مشکل ژنیکوماستی یا بزرگی سینه در آقایان مواجه هستید؛ برای تشخیص قطعی و درمان ژنیکوماستی در اصفهان، میتوانید به دکتر سید محمد رضا حکیمیان، بورد جراحی و فلوشیپ جراحی پستان مراجعه نمایید. برای هماهنگی با مطب ایشان و در یافت نوبت میتوانید از طریق تماس با شماره تلفن 36294896 - 031 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
راههای طلایی تشخیص سرطان سینه
تاریخ انتشار : 1401-01-14تاریخ بروز رسانی : 1403-05-27 -
خطر افزایش ابتلا به سرطان پستان به منارک زودرس
تاریخ انتشار : 1401-07-15تاریخ بروز رسانی : 1402-06-18 -
درباره نئوپلاسم یا تومور پستان در زنان بیشتر بدانید
تاریخ انتشار : 1401-03-30تاریخ بروز رسانی : 1402-06-18 -
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپی
تاریخ انتشار : 1403-07-07تاریخ بروز رسانی : 1403-07-08 -
ریسک ابتلا به سرطان پستان در افراد با سابقه سرطان پستان در سینه مخالف
تاریخ انتشار : 1401-07-12تاریخ بروز رسانی : 1402-06-18
نظرات کاربران درباره این مطلب :الهام خداداديان [ 1403-05-03 ]
پاسخ پرسش هايي كه به علت درد در پستان راست و كتف و شانه ي راست برايم ايجاد شده بود را تا حد زيادي دريافت كردم.
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .