طول دوره پرتو درمانی در سرطان سینه چند روز است؟
در بیماران مبتلا به سرطان در صورت تشخیص پزشک به انجام رادیوتراپی یا پرتو درمانی، پرتودرمانی معمولاً روزی یک بار و هر بار به مدت چند دقیقه انجام می شود. پرتودرمانی در همه ی دنیا معمولاً پنج روز در هفته انجام می شود و در روزهای تعطیل آخر هفته انجام نمی شود. دلیل این کار این است که سلول های سالم بدن فرصت داشته باشند تا آسیب های ناخواسته ای که از پرتودرمانی به آن ها وارد شده است را ترمیم کنند.
معمولاً سلول های تومور این قدرت را ندارند که در این استراحت کوتاه، خود را ترمیم کنند. ولی اگر بیمار به هر دلیلی درمان خود را نیمه کاره رها کند یا بیش از استراحت مجاز در هفته بین درمانها فاصله بیندازد (معمولاً فاصله ی بیش از پنج روز)، سلول های تومور هم این فرصت را پیدا می کنند که خود را ترمیم کنند و این به ضرر بیمار است.
برای همین همیشه به بیماران گوشزد می شود که تا جایی که امکان دارد درمان ها را منظم انجام دهند. مدت پرتودرمانی برای کسانی که پستان آن ها توسط جراحی به طور کامل برداشته شده است؛ معمولاً پنج هفته و برای کسانی که بخشی از پستان برداشته شده است بین چهار تا شش هفته بر اساس خصوصیات تومور، شکل پستان و نظر پزشک معالج متغیر خواهد بود.
دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص این بیماری بوده و آماده ارائه خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031
رادیوتراپی یا پرتو درمانی حین عمل چیست؟
برای دسته ای از بیماران که سن پایین ندارند و تومور آنها کوچک است در مراکزی که مجهز به دستگاه مخصوص هستند، پرتودرمانی در حین انجام جراحی انجام می گیرد. اگر بیمار به درستی انتخاب شده باشد، معمولاً نیازی به پرتودرمانی بعد از عمل نیست. مزیت اصلی این روش درمانی این است که با هزینه کمتر، در چند دقیقه همزمان با عمل جراحی تمامی پرتو درمانی مورد نیاز، انجام می شود.
سؤالات رایج در مورد پرتودرمانی
1. آیا بیماری که پرتودرمانی می شود برای اطرافیان خود خطری ایجاد می کند؟
بسیاری از مردم تصور می کنند از بدن بیماری که پرتودرمانی شده است به اطراف اشعه تابیده می شود، بنابراین باید از این افراد دوری کرد. این تصور کاملاً اشتباه است. در پرتودرمانی به قسمت های مشخصی از بدن بیمار فقط تا زمانی که دستگاه روشن است اشعه تابانده می-شود و وقتی بیمار از اتاق درمان خارج شود دیگر اشعه ای از بدن او به اطراف ساطع نمی شود. بنابراین فردی که پرتودرمانی شده است برای دیگران حتی برای خانم باردار یا کودکان و یا نوزادان شیرخوار، خطری ندارد.
2. آیا شیمی درمانی را می توان هم زمان با پرتودرمانی به کار برد؟
گرچه انجام رادیوتراپی همزمان با استفاده از داروهای شیمی درمانی امکان پذیر است اما معمولاً انجام نمی شود. معمولاً پرتودرمانی چند هفته پس از اتمام شیمی درمانی شروع می شود.
3. آیا هورمون درمانی را می توان هم زمان با پرتودرمانی به کار برد؟
گرچه در گذشته تصور می شد مصرف هم زمان داروی هورمونی مانند تاموکسیفن و پرتودرمانی احتمال ایجاد عوارض ریوی را در بیماران افزایش دهد ولی امروزه مشخص شده است که این گونه نیست، بنابراین می توان تاموکسیفن یا لتروزول (داروی دیگر هورمونی) را همزمان با پرتودرمانی استفاده کرد.
4. آیا می توان هرسپتین که نوعی درمان هدفمند با پادتن است را همزمان با پرتودرمانی به کار برد؟
بله. مصرف هم زمان هرسپتین و پرتودرمانی امکان پذیر است.
امروزه ماموپلاستی یا جراحی ترمیمی پستان با به کار گیری تکنیک های پیشرفته و روز دنیا، همچنین دستگاه های مجهز و مدرن انجام میشود. این جراحی به منظور ایجاد زیبایی و ترمیم معایب پستان صورت میگیرد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
فیلم های آموزشی در مورد سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1395-07-25تاریخ بروز رسانی : 1400-02-07 -
راههای طلایی تشخیص سرطان سینه
تاریخ انتشار : 1401-01-14تاریخ بروز رسانی : 1403-05-27 -
سنجش تومور مارکرها برای تشخیص سرطان سینه
تاریخ انتشار : 1401-05-22تاریخ بروز رسانی : 1403-04-28 -
لزوم غربالگری سرطان سینه در زنان بالای 40 سال
تاریخ انتشار : 1402-04-31تاریخ بروز رسانی : 1403-05-27 -
آیا گیاه خواری در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه موثر است؟
تاریخ انتشار : 1401-05-31تاریخ بروز رسانی : 1402-06-18
نظرات کاربران درباره این مطلب :حسین [ 1402-08-04 ]
با سلام ایا در پرتودرمانی ممکن است اشعه بیش از حد زده شود که باعث به کما رفتن شخص یا مرگ مغزی شود .سپاسگزارم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .