رایج ترین انواع سرطان سینه و علائم و نشانه های آنها
انواع سرطان پستان بسته به اینکه سلول های سرطانی در کدام قسمت پستان آغاز می شوند، متفاوت می باشند. اغلب انواع سرطان پستان، آدنوکارسینومای پستان هستند. این نوع تومورها در بسیاری از سرطان های رایج دیگر یافت می شوند و در غدد یا مجاری که باعث ترشح مایعات می شوند، شکل می گیرند. آدنوکارسینومای پستان در غدد تولید شیر به نام لوبول یا در مجاری شیر تشکیل می شوند. این سرطان مانند دیگر سرطان ها به دو گروه خوش خیم و بدخیم تقسیم می شود؛ اما جدا از دو نوع رایج سرطان، انواع سرطان سینه متفاوتند و در نتیجه درمان سرطان متفاوت است.
علائم و نشانه های سرطان سینه
برخی از علائم اولیه، عوارض سرطان سینه و هشداردهنده سرطان پستان(سرطان سینه) عبارتند از:
- به وجود آمدن توده در پستان یا زیر بغل
- ضخیم شدن پوست یا تورم بخشی از پستان
- تحریک یا کم رنگ شدن پوست پستان
- قرمز شدن یا پوسته دادن نوک پستان
- درد داشتن یا گود شدن نوک پستان
- ترشح خون یا هر مایع دیگر به استثنای شیر از نوک پستان
- هرگونه تغییر اندازه یا شکل پستان ها به خصوص به صورت یک طرفه
- درد در پستان
- خارش یا تحریک پستان
- تغییر رنگ پستان
- قرمزی یا گود شدن پوست پستان(چیزی مانند مرکبات)
همچنین بخوانید: علائم سرطان سينه در مردان
البته نباید فراموش کنید بسیاری از این وضعیت ها، ممکن است بر اثر مشکلی دیگر به وجود آمده باشد و در صورت مشاهده آن ها برای تشخیص دقیق، فقط و فقط به پزشک مراجعه کنید. مشخصات توده های سرطانی سینه ممکن است با توده خوش خیم یکسان باشد و بعد از معاینه دقیق نوع توده مشخص شود.
علت اصلی سرطان سینه در زنان هنوز به درستی مشخص نشده است ولی عوامل زیر می تواند شلنس ابتلا به بیماری سرطان پستان در شما افزایش می دهد:
- نژاد
- سابقه خانوادگی
- جهش ژن های مختلف مانند BRCA1
انواع سرطان سینه
بر اساس چگونگی سلول های سرطانی زیر میکروسکوپ، سرطان پستان در انواع مختلفی طبقه بندی می شود. اغلب سرطان پستان، کارسینوما هستند.
1. سرطان مجرایی(کارسینوم داکتال) درجا(DCIS):
شایع ترین نوع سرطان سینه، سرطان مجرایی(کارسینوم داکتال) درجا به این معنی است که سلول های سرطانی فقط در مجاری به درون بافت پستان دسترسی یافته اند. کارسینوم مجاری شیری معمولا علائمی ندارند. با این حال گاهی اوقات می تواند علائمی مانند ترشح خونی از نوک پستان ، وجود یک توده در پستان و برخی از افراد مبتلا به کارسینوم مجاری شیری درجا نوعی بثورات(برآمدگی) درگیر در نوک پستان دارند که به بیماری پاژه نوک پستان معروف است.این بیماری از نوک پستان آغاز می شود و ممکن است به سایر نواحی پستان نیز انتشار یابد. تقریبا بیماری همه زنان در این مرحله سرطان قابل درمان می باشد. معمولا بهترین راه تشخیص در مرحله اولیه سرطان مجرایی درجا از راه ماموگرافی است.
2. سرطان لوبولی:
سرطان لوبولی یا سرطان مجاری شیری پستان نوعی سرطان سینه است که در غدد تولید شیر(لوب یا لوبول ها) پستان تشکیل می شود. که می توان از علائم اولیه سرطان لوبولی ضخیم شدن ناحیه ای در بخشی از سینه، ایحاد برآمدگی یا تورم جدید در سینه، تغییر در بافت یا ظاهر پوست بالای پستان مانند کم رنگ شدن یا ضخیم شدن و تورفتگی نوک سینه می توان نام برد. اما هنوز مشخص نیست چه عواملی منجر به سرطان لوبولی می شود. در صورت بروز علائم و نشانه هایی که به تازگی ظهور پیدا کرده اند و قبلا نبوده اند، باید فورا به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما را فورا معاینه می کند اگر علائم مشکوکی را مشاهده کرد؛ شما را برای بررسی دقیق تر به ماموگرافی یا سونوگرافی ارجاع می دهد.
3. سرطان التهابی:
سرطان التهابی پستان یکی از گونه های نادر سرطان سینه است که به سرعت پیشرف می کند و باعث ایجاد قرمزی، التهاب و حساسیت سینه می شود. این سرطان زمانی ایجاد می شود که سلول های سرطانی گره و رگ های لنفاوی موجود در پوست پستان مسدود می کنند و باعث ایجاد ظاهری قرمزی و التهاب در سینه می شود.
این بیماری از دسته سرطان های پیشرفته موضعی است به این معنی که از نقطه شروع خود به بافت های مجاور و گره لنفاوی نزدیک سرایت پیدا می کند. سرطان التهابی سینه ممکن است به راحتی با عفونت سینه اشتباه گرفته شود که یک علت شایع تر قرمزی و التهاب سینه است. در صورت مشاهده هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.
بزنید روی لینک و با کاربردهای سونوگرافی پستان آشنا شوید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
بهترين زمان انجام پرتو درمانی در سرطان سینه
تاریخ انتشار : 1400-01-31تاریخ بروز رسانی : 1402-06-12 -
افزایش خطر سرطان پستان با بافت متراکم سینه
تاریخ انتشار : 1400-10-15تاریخ بروز رسانی : 1403-06-09 -
آیا پروتز سینه موجب سرطان پستان می شود؟
تاریخ انتشار : 1400-10-04تاریخ بروز رسانی : 1403-03-02 -
چگونه سرطان سينه را تشخيص دهيم؟
تاریخ انتشار : 1399-12-22تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
عوامل خطرساز برای سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1399-12-04تاریخ بروز رسانی : 1403-04-28
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .