بیماریهای خوش خیم و بدخیم پستان کدامند؟
پستان مانند دیگر اندام های بدن انسان می تواند به بیماری مبتلا شود. بیماری های پستان را می توان به دو گروه خوش خیم و بدخیم تقسیم کرد. اغلب بانوان در دوره ای از زندگی خود، درد در پستان را تجربه می کنند. همین درد علت مراجعه آن ها به پزشک می باشد. به علت شایع بودن بیماری های این اندام، بهتر است برای تشخیص به موقع آن ها، معاینات پستان به صورت منظم و به وِیژه پس از اتمام دوران قاعدگی انجام شود. در ادامه این مقاله به بررسی کامل تر و دقیق تر انواع بیماری های پستان می پردازیم.
دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص زود هنگام این بیماری بوده و آماده ارائه خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031
معاینه پستان به چه شکلی انجام می شود؟
در طی این معاینه، تمام ناحیه های بافت پستان به صورت عمقی لمس می شود. این لمس دایره ای یا شعاعی انجام می گیرد. این معاینه در دو حالت نشسته و خوابیده به پشت صورت می گیرد و همچنین از بیمار خواسته می شود که عضله پکتورالیس خود را خم کند، تا اگر خم شدگی یا فرورفتگی پوستی وجود داشته است، رفع شود و معاینه دقیق تر انجام شود. لازم است که قسمت آرئول به منظور کشیدگی احتمالی نیپل به داخل و یا وجود هر گونه ترشح از آن به دنبال فشار دست، چک شود. در آخر با قرار دادن دست زیر سر، ناحیه زیر بغل همان سمت، از نظر معاینه گره های لنفی ناحیه آگزیلاری بررسی شود.
بیماری های پستان چند نوع دارند؟
ترشح از نوک پستان:
این نوع بیماری، جزء بیماری های شایع پستان می باشد؛ اما خوشبختانه در اکثر موارد خوش خیم می باشد. در بیش تر از نیمی از بانوان، با اعمال فشار به نوک پستان، مایعی از آن ترشح می شود. این عارضه سبب ایجاد ترس از ابتلا به سرطان در میان بانوان می شود؛ هرچند اغلب خانم هایی که به ترشح پستان مبتلا هستند، سرطان ندارند و در 95 درصد از موارد، این ترشحات به علت یک بیماری خوش خیم ایجاد شده اند. اما توجه شود که بررسی سرطانی نبودن این بیماری ضرورت دارد.
ماستیت پستان:
التهاب بافت پستان را ماستیت پستان می گویند که به دو گروه عفونی و غیر عفونی تقسیم می شوند. ماستیت غیر عفونی می تواند زنگ خطری برای بیماری سرطان احتمالی باشد. ماستیت مربوط به شیردهی در میان 2 تا 10 درصد از زنان شیر ده، به صورت قرمزی، درد، تب و گرمی پستان بروز می یابد.
شیوع درد پستان یا ماستالژی:
این درد تقریبا در 66 درصد از زنان بارور بروز می یابد. این درد دوره ای که به صورت دو طرفه منتشر می شود، به دنبال تغییرات فیبروکیستیک بافت پستان نمایان می شود.کیست ها یا توده های مشخص، درد های غیر دوره ای ایجاد می کنند. تنها حس درد، به صورت نادر می تواند علامتی از یک بیماری بدخیم باشد.
تغییرات فیبروکیستیک پستان:
فیبروزه شدن استرومای پستان و ایجاد کیست را تغییرات فیبروکیستیک پستان می گویند. این بیماری اغلب زنان بارور را تحت تاثیر قرار می دهد. در برخی از موارد این تغییرات از سطح پوست قابل لمس است اما علامت شایع در اکثر افراد، درد دوره ای می باشد. توجه کنید که این تغییرات به هیچ عنوان با سرطان پستان در ارتباط نیست.
فیبروآدنوما:
این بیماری در افراد 15 تا 35 سال دیده می شود و به صورت یک توده نرم و متحرک نمایان می شود. معمولا درد ندارند و اندازه آن ها کم تر از 3 سانتی متر می باشد. خوشبختانه دراغلب موارد، این بیماری خود به خود درمان می شود اما در موارد خاص از این توده نمونه برداری می کنند. به منظور تشخیص سرطان احتمالی رحم، سالانه سونوگرافی و معاینه این توده انجام می شود.
سرطان پستان:
رشد بدخیم سلول های سرطانی در بافت پستان را سرطان پستان می گویند. این سلول ها سبب ایجاد یک سری توده در پستان می شوند که معمولا به وسیله عکس برداری با اشعه ایکس، دیده می شوند. اگر این سلول های سرطانی به سایر اندام های بدن نیز حمله کنند، درمان را سخت تر می کنند. هرچند سرطان پستان جزء سرطان های شایع در میان بانوان است؛ اما این سرطان در مردان نیز دیده می شود.
علائم سرطان پستان:
- وجود برآمدگی در بافت پستان
- ضخیم شدگی سینه یا زیر بغل
- تغییر اندازه پستان در یک فرد بالغ
- تغییر شکل پستان یک فرد بالغ
- ترشحات غیر طبیعی نوک پستان
- تغییر اندازه و شکل نوک پستان
- تغییر کردن رنگ و یا بافت نوک پستان و یا هاله اطراف آن
- تغییرات پوست پستان مانند فرورفتگی، چروکیدگی و یا داشتن جوش
در ادامه برخی دیگر از این بیماری ها به صورت موردی ذکر می شود.
- ازدیاد پستان
- بزرگ شدن پستان مردانه
- بیماری موندور
- نوک پستان درونی
- نوک پستان اضافی
- بیماری پستانی پاگت
- بزرگ شدن پستان زنانه
- شیرریزش
امروزه جراحی های زیبایی پستان مانند لیفت پستان (ماستوپکسی) با به کار گیری تکنیک های پیشرفته و روز دنیا انجام میشود. این جراحی به منظور ایجاد زیبایی و ترمیم معایب پستان توسط دکتر سید محمد رضا حکیمیان جراح پستان با دانش بالا و تجربه سالها کار در این زمینه صورت میگیرد. شماره تماس : 36294896 - 031
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درباره سرطان سینه بیشتر بدانید
تاریخ انتشار : 1399-12-16تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
آیا نکروز چربی ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد؟
تاریخ انتشار : 1400-05-10تاریخ بروز رسانی : 1403-06-09 -
عوارض بعد از عمل سرطان سينه
تاریخ انتشار : 1402-01-29تاریخ بروز رسانی : 1403-09-14 -
رایج ترین انواع سرطان سینه و علائم و نشانه های آنها
تاریخ انتشار : 1401-12-29تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
آخرین گزینه های درمان سرطان پستان در ایران
تاریخ انتشار : 1402-06-07تاریخ بروز رسانی : 1402-07-02
نظرات کاربران درباره این مطلب :نسرین زرافشانی [ 1402-12-20 ]
سلام خسته نباشید ما ای مریضمان سرطان سینه ولنفش داشت عملش کردن 3 ماه پیش الان سینه بعدیش وکنارگردن ومهره گردنش گرفته ایا باشیمی درمانی یاعمل جواب میگیرهممنون میشم اگرجواب بدین
منیژه فرحی [ 1400-09-14 ]
سلام وخسته نباشی من مشکل سینه دارم کیست رفتم دکترنوشته نمونه آیانیازی هست برم میشه راهنمایی کنی ممنون میشم آقای دکتر
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .