واکنشهای روانی پس از آگاهی از سرطان پستان
چرا من به سرطان پستان مبتلا شدهام؟
آیا این بیماری ارثی است؟
آیا من کاملاً درمان میشوم؟
بهترین روش درمان سرطان پستان کدام است؟
عوارض درمان چیست؟
هزینههای درمان سرطان پستان من چقدر است؟
چگونه با بیماری و مشکلاتش مقابله کنم؟
این سؤالات برای اکثر بیماران مبتلا به سرطان پستان پیش میآید و فرد مبتلا به سرطان پستان حتما نیاز به زمان کافی برای پذیرش بیماری و تطابق با آن دارد تا پس از آن راحت تر بتواند با کمک تیم درمان بهترین روش مقابله، درمان و شکست بیماری را پیدا بیابد و بکار گیرد. در ادامه این مطلب به مراحل پس از آگاهی از ابتلا به سرطان پستان خواهیم پرداخت.
دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص زود هنگام این بیماری بوده و آماده ارائه خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031
پس از اطلاع از بیماری، ممکن است با واکنشهای روانی مختلفی روبرو شوید از جمله :
مرحلهی اول :
واکنش شوک و عدم پذیرش است که ممکن است حدود یک هفته طول بکشد. بعضی افراد وجود بیماری را انکار میکنند و ممکن است جواب آزمایشات را اشتباه بدانند. در این مرحله ضمن تلاش برای کنترل ناراحتی هیجانی باید تصمیمات حیاتی و مهمی برای درمان خود بگیرید، لذا حضور یک همراه نزدیک مثل همسر، والدین، خواهر و برادر، دوست یا فرزندان برای صحبت با پزشکتان و دریافت اطلاعات اولیه بسیار کمک کننده است.
مـرحلـهی دوم :
ممکن است با دورهای از عـلائم اضطراب افسـردگی، تحـریک پذیری، بیخوابی، کاهش تمرکز و یا حتی اختلال در عملکرد فرد باشد و حدود یک تا دو هفته طول میکشد. در این مرحله یکی از مهمترین نگرانی های بیماران ترس از جراحی، شیمی درمانی ، پرتو درمانی و عوارض آنها است. به یاد داشته باشید که در این شرایط احساس ترس، خشم، غمگینی یا گریه کردن کاملاً طبیعی است.
اما در عین حال تعدادی از افراد ممکن است دچار افسردگی شوند که گاهی هفتهها به طول میانجامد و میتواند با ناامیدی و احساس بیارزشی همراه باشد به طوریکه آنان را برای انجام فعالیتهای زندگی روزمره و پیگیری درست مراحل درمان، دچار مشکل میکند. بهتر است بدانید افسرده شدن نشانهی ضعف شما در برابر بیماری نیست و در بسیاری از موارد ناشی از بروز تغییرات شیمیایی در بدن در نتیجهی خود بیماری است. بنابراین از صحبت دربارهی آن خجالت نکشید و بهتر است در این شرایط با پزشک خود مشورت کنید تا در صورت لزوم شما را به روانپزشک ارجاع دهد. همچنین حمایت دوستان و خانواده نیز کمک کننده است.
در مرحلهی سوم :
شما بتدریج با بیماری و درمان تطابق پیدا میکنید و روش صحیح مقابله با بیماری را شروع میکنید. برای دستیابی سریعتر به این مرحله، باید از مهارتهای مقابلهای استفاده کنید.
بعضی از این مهارتها عبارتند از :
- هر چه میتوانید اطلاعات خود را دربارهی بیماری و روشهای درمان با مطالعه منابع معتبر از جمله این کتاب افزایش دهید. این کار به شما احساس کنترل بیشتری روی بیماریتان میدهد.
- احساسات و هیجانات خود را از طریق صحبت کردن با نزدیکان، نقاشی کردن، نوشتن و... بروز دهید. بروز احساسات نشانه ی ضعف نیست بلکه به شما کمک میکند تا راهی مناسب برای مقابله با آنها پیدا کنید.
- کماکان برای تفریح و فعالیتهای لذت بخش وقت بگذارید و ورزش کنید.
- از تمامی امکانات در دسترس خود مثل دوستان، مؤسسات حامی و... کمک بگیرید.
- نسبت به درمان و آینده، نگرش مثبت داشته باشید. امیدواری، توان مقابلهی شما با بیماری را افزایش میدهد و کیفیت زندگی شما را بالا میبرد.
امروزه ماموپلاستی یا جراحی ترمیمی پستان با به کار گیری تکنیک های پیشرفته و روز دنیا، همچنین دستگاه های مجهز و مدرن انجام میشود. این جراحی به منظور ایجاد زیبایی و ترمیم معایب پستان صورت میگیرد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آیا گیاه خواری در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه موثر است؟
تاریخ انتشار : 1401-05-31تاریخ بروز رسانی : 1402-06-18 -
بهترين زمان انجام پرتو درمانی در سرطان سینه
تاریخ انتشار : 1400-01-31تاریخ بروز رسانی : 1402-06-12 -
عوامل خطرساز برای سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1399-12-04تاریخ بروز رسانی : 1403-04-28 -
بررسی تاثیر آموزش در پیشگیری از سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1401-07-05تاریخ بروز رسانی : 1402-06-18 -
چطور بفهمیم سرطان سینه داریم؟
تاریخ انتشار : 1401-03-26تاریخ بروز رسانی : 1403-05-27
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .