طول عمر مبتلایان به سرطان سینه
احتمال ابتلای زنان به سرطان سینه نسبت به هر نوع سرطان دیگری به جز سرطان پوست بیشتر است. سرطان سینه هم مانند تمام انواع سرطان های دیگر ممکن است متاستاز کند. متاستاز یعنی پیشرفت و سرایت سلول های سرطانی به بخش های دیگر بدن. وقتی سلول های سرطانی از جایگاه اولیه خود جا به جا شوند و به نواحی دیگر سینه یا اندام های دیگر می روند. و در آنجا هم شروع به رشد و تومورزایی می کنند، متاستاز اتفاق می افتد.
اصولا اگر متاستاز در مراحل اولیه باشد، شانس درمان سرطان سینه هنوز وجود دارد، اما اگر سرطان به مرحله یا گرید چهار برسد و متاستاز شدید کند دیگر نمی توان درمان کرد. عوامل زیادی در تعیین طول عمر مبتلایان سرطان سینه موثر است که شرایط بیمار از نظر جسمی، پیشرفت بیماری، سن، وضعیت ژن بیمار و خوش خیم یا بدخیم بودن سرطان سینه ... از جمله مهم ترین محسوب می شود. اما به صورت کلی در سرطان سینه به مرحله بیماری ارتباط مستقیم و زیادی در میزان طول عمر بیماران دارد.
درجه بندی سرطان سینه
طول عمرسرطان سینه در گرید 1 و 2:
سرطان سینه را به چهار گرید یا درجه تقسیم بندی می کنند. گرید های اولیه، یعنی سرطان سینه گرید صفر، سرطان سینه گرید 1 و سرطان گرید 2 که خودشان هم به بخش های کوچکتری تقسیم می شوند مراحل اولیه هستند و می توان سرطان را به خوبی در این گرید ها درمان کرد.
همچنین بخوانید: علائم سرطان سينه در مردان
طول عمر مبتلایان سرطان سینه در گرید 3:
اما گرید 3 و به خصوص مراحل بالای آن درجه سختی است که درمان سرطان سینه در آن سخت تر است.
طول عمر مبتلایان سرطان سینه در گرید 4:
و اما سرطان سینه گرید 4 که آخرین مرحله پیشرفت سرطان است، مرحله ای است که بیمار نمی توان سرطان را در آن درمان کرد.
مرحله بیماری تنها یکی از عوامل موثر بر طول عمر مبتلایان سرطان پستان است. بنابراین نباید این اعداد را قطعی در نظر گرفت. بعنوان مثال اگر بیمار حالت عمومی خوبی نداشته باشد و نتواند درمان های مرسوم را تحمل کند، احتمالا طول عمر وی کمتر است. همچنین در یک مرحله یکسان، یک تومور می تواند با توجه به درجه و گیرنده های سلولی، سرعت رشد کمتری داشته باشد و کندتر گسترش یابد.
طول عمر مبتلایان به سرطان سینه خوش خیم و بدخیم
جالب است بدانید که بیشتر توده های تشکیل شده در سینه زنان خوش خیم یا بدخیم نیستند. این توده ها ممکن است در اثر عواملی مثل سن، تغییرات طبیعی و کاهش غدد شیری در بدن ایجاد شود. که نگران کننده نخواهد بود. دو نوع توده خوش خیم سرطانی وجود دارد و به شرح زیر است:
- فیبروکیستیک : اگر چه این توده بیماری نیست و در روند طبیعی بدن ایجاد می شود، اما با درد فراوانی همراه خواهد بود. با افزایش سن بیمار و نزدیک شدن به یائستگی یکی از تغییراتی که در بدن ممکن است به وجود آید تشکیل این توده ها در سینه هستند.
- فیبروآدنوم ها: فیبروآدنوم ها از شایع ترین توده های خوش خیم سرطان سینه محسوب می شوند که اغلب زنان جوان در سنین 25 تا 30 سالگی رخ خواهد داد.
- همانطور که گفته شد زمانی که توده خوش خیم باشد نگران کننده نیست و قابل درمان است اما این به این معنا نیست که توده بدخیم قابل درمان نیست بلکه به این معناست که نیاز به مراقبت و توجه ویژه دارد.
سرطان سینه از نوع بدخیم آن هم انواعی دارد که نقش تعیین کننده ای در درمان بیمار و شانس موفقیت در درمان و طول عمر آن را ایفا می کند. انواع سرطان سینه به شرح زیر است:
- سرطان مجرایی: زمانیکه فرد به این نوع سرطان دچار می شود، سلول های سرطانی فقط در داخل مجرای سینه شکل می گیرد.
- سرطان سینه لوبومی: علائمی چون تورم، تغییرات در ظاهر سینه، نوک سینه فرور رفته و وجود توده سفت در سینه همگی علائم این نوع سرطان است
- سرطان التهابی سینه: قرمزی و ورم در ظاهر سینه از علائم این نوع سرطان است. سرطان التهابی سینه مربوط به پوست می باشد. خارش پوست و تغییرات ظاهری آن از علائم دیگر این سرطان است.
- بیماری پاژه سینه: زمانی که نوک سینه دچار قرمزی و خارش شود؛ بدن دچار بیماری پاژه سینه شده است.
بزنید روی لینک و با کاربردهای سونوگرافی پستان آشنا شوید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تشخیص زودرس بیماریهای پستان با معاینه توسط خود فرد
تاریخ انتشار : 1387-05-05تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
کارسینوم مجاری شیری درجا چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-06-21تاریخ بروز رسانی : 1403-04-28 -
دسترسی به داروهای قابل تأمین برای درمان سرطان پستان در ایران
تاریخ انتشار : 1402-07-23تاریخ بروز رسانی : 1403-04-28 -
داستان های بازمانده های زن ایرانی از سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1402-07-15تاریخ بروز رسانی : 1402-07-20 -
سازگاری در بیماران مبتلا به سرطان پستان قبل و بعد از درمان
تاریخ انتشار : 1402-05-14تاریخ بروز رسانی : 1402-05-16
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .