کتاب سیب صورتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب سرطان پستان / آیا مردان هم به سرطان سینه دچار می شوند؟

آیا مردان هم به سرطان سینه دچار می شوند؟

سرطان سینه به شرایطی گفته می‌شود که در طی آن بسیاری از سلول های طبیعی و مورد نیاز در بخش سینه به شکلی غیرعادی منتشر و تکثیر می‌شوند. در نتیجه شاهد ایجاد توده های سرطان هستیم که باعث می‌شود سایر شرایط افراد نیز با اختلالات و مشکلاتی روبرو شود. تصور غالب بر این است که مردان به سرطان سینه مبتلا نمی‌شوند. اگرچه سرطان سینه در زنان بسیار شایع‌تر است؛ اما مردان نیز ممکن است به سرطان سینه مبتلا شوند. سرطان سینه در مردان یک نوع بیماری بسیار نادری است که به ندرت در بافت سینه مردان شکل می گیرد.

آنچه در این مطلب میخوانید

تمام نشانه های سرطان پستان در آقایان، روش های تشخیصی و نیز درمانی مشابه با همان مراحل تشخیصی و درمانی در زنان است. در خصوص افرادی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند باید گفت مردانی که پایین تر از ۳۵ سال دارند احتمال بروز این مشکل در آنها بسیار پایین است. تقریباً این احتمال در این سنین نزدیک به صفر درصد است؛ اما با افزایش سن احتمال اینکه مردی به این بیماری دچار شود بیشتر می شود. از همین رو توصیه ای پزشکان دارند این است که در سنین بالا نسبت به حالت های غیرعادی در نواحی پستان خود حساس عمل کنید. اگر در صورت شروع هرگونه ضایعه غیر طبیعی، آن ضایعه به موقع تشخیص داده شده و درمان شود، از پیشرفت آن ضایعه به سمت سرطان پیشگیری می شود.

جراحی پستان

علت ابتلای مردان به سرطان سینه

طبق آخرین پژوهش های که انجام شده است تا کنون محققین به علت مشخصی از سرطان پستان در مردان دست نیافته اند و همچنان تحقیقات در حال انجام است. پزشکان تا حدودی می دانند سرطان پستان در مردان هنگامی اتفاق می افتد که سلول های مخرب با سرعت زیادی در بافت پستان تکثیر می شوند و با تجمع این سلول ها تومور های تشکیل می شوند و در نهایت در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع ممکن است به سایر نقاط بدن نیز متاستاز یا همان گسترش یابند. البته که ژن ها هم از مهم ترین عوامل دخیل در بروز بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان هستند.

همچنین بخوانید: علائم سرطان سينه در مردان

علائم سرطان سینه در مردان

شایع ترین علائم سرطان سینه در مردان، برآمدگی و برجستگی بدون درد و سفتی است که در زیر نوک سینه به وجود می آید. اندازه سرطان سینه در مردان در تشخیص اولیه معمولاً 5/2سانتیمتر قطر دارد. تشکیل سرطان در زیر نوک سینه ممکن است رنگ نوک سینه را تغییر داده و به رنگ جدیدی در بیاورد. علاوه بر این، از نشانه های دیگر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. زخمی شدن پوست سینه
  2. جمع شدن نوک سینه به سمت داخل
  3. قرمزی، خارش یا فلسی شدن نوک سینه
  4. ورقه ورقه شدن یا کم رنگ شدن پوست سینه
  5. ترشحات نوک سینه
  6. درد در نوک سینه
سرطان سینه مردان

عوامل خطرساز سرطان سینه در آقایان

هرچند شیوع سرطان سینه در مردان چندان بالا نیست؛ اما بعضی موارد ممکن است بر احتمال بروز آن تأثیرگذار باشند:

انواع سرطان سینه در مردان

  1. سرطان مجاری: سرطانی که از مجاری شیر شروع می شود و تقریباً بیشتر سرطان های سینه در مردان، از نوع مجاری است.
  2. کارسینوم لوبوولار : سرطانی که از غدد تولید کننده شیر شروع می شود. این نوع سرطان در مردان بسیار نادر است؛ زیرا تعداد کمی لوبول در بافت پستان مردان وجود دارد.
  3. بیماری پاژ : این سرطان در نوک سینه و از انواع نادر سرطان پستان است که با احتمال بسیار اندک در مردان ایجاد می شود.

نوبت دهی دکتر حکیمیان

تشخیص سرطان سینه در مردان

اگر تشخیص سرطان سینه مطرح شود، ممکن است پزشک انجام بررسی‌های دیگری را نیز توصیه کند، از جمله:

درمان سرطان سینه در مردان

پزشک با در نظر گرفتن وخامت و مرحله‌ی سرطان، سلامت عمومی بدن و تمایلات و خواسته‌های بیمار ممکن است یک روش درمانی یا ترکیبی از چند روش درمانی را برای درمان سرطان در پیش بگیرد. رایج ترین روش‌های درمان سرطان سینه مردان عبارت‌اند از:

برداشتن بافت سرطانی سینه‌

پزشک ممکن است کل بافت سینه، یعنی غدد شیری، مجرای شیر و نوک سینه را با عمل جراحی بردارد. در بعضی موارد نیز پزشک یک یا چند غده‌ی لنفی را به‌منظور نمونه‌برداری از بدن خارج می‌کند و با آزمایش و تحلیل این غده‌ها، وجود یا عدم وجود سلول‌های سرطانی را می‌سنجد و به این طریق گسترش سرطان را بررسی می‌کند.

پرتودرمانی (رادیوتراپی)

در این روش سلول‌های سرطانی با استفاده از بعضی پرتوهای پرانرژی هدف قرار داده می‌شوند. این پرتوها قادر به کشتن سلول‌های سرطانی هستند. رادیوتراپی در بسیاری از موارد به عنوان درمان مکمل پس از جراحی سرطان سینه انجام می‌شود.

اینستاگرام دکتر حکیمیان

شیمی‌درمانی

در شیمی درمانی داروهای مخصوصی استفاده می‌شوند که می‌توانند سلول‌های سرطانی را از بین ببرند. شیمی‌درمانی نیز مانند پرتودرمانی در بسیاری از موارد، پس از جراحی سرطان سینه و به‌منظور ازبین‌بردن سلول‌های سرطانی باقی‌مانده انجام می‌شود.

هورمون درمانی

در اغلب موارد سرطان سینه‌ی مردان به هورمون درمانی واکنشی نشان نمی‌دهد؛ ولی اگر سرطان نسبت‌ به هورمون حساس باشد پزشک با تجویز داروهای خاصی سلول‌های سرطانی را هدف قرار می‌دهد و آنها را از بین می‌برد.

زمان مراجعه به پزشک

علائمی مانند تشکیل غده در سینه یا زیر نوک سینه، فرورفتن نوک سینه ، درد، ترشحات نوک سینه‌ و خونریزی می‌توانند از نشانه‌های آغاز سرطان سینه باشند.

بزنید روی لینک و با کاربردهای سونوگرافی پستان آشنا شوید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین