رابطه ی مصرف قهوه و شکلات در سرطان پستان
بر خلاف تصور عموم نوشیدن قهوه نه تنها به هیچ عنوان باعث بروز سرطان سینه نمی شود بلکه در مواردی ثابت شده است که حتی می تواند باعث کاهش ریسک ابتلا به سرطان سینه شود.
کافئین چیست؟
کافئین که علاوه بر قهوه به صورت طبیعی در برگ چای و به صورت مصنوعی و تجاری در شکلات، نوشابه های انرژی زا، نوشیدنی های الکلی و دارو ها وجود دارد، می تواند بر بافت ها و اندام های مختلف بدن و به طور کلی بر سلامت عمومی بدن تاثیر بگذارد. کافئین با تحریک مغز و سیستم عصبی مرکزی، به شما کمک می کند هوشیار بمانید و از شروع خستگی جلوگیری کنید.کافئین با اتصال به گیرنده های آدنوزین در مغز اثرات آدنوزین را مسدود می کند و منجر به کاهش خستگی می شود و در نتیجه به بیدار ماندن کمک می کند. همچنین ممکن است سطح آدرنالین خون را افزایش دهد و فعالیت مغزی انتقال دهنده های عصبی دوپامین و نوراپی نفرین را افزایش دهد.
این ترکیب بیشتر مغز را تحریک می کند و حالت برانگیختگی، هوشیاری و تمرکز را تقویت می کند. از آنجا که کافئین بر مغز شما تأثیر می گذارد، اغلب به عنوان یک داروی روانگردان شناخته می شود.علاوه بر این، کافئین معمولا سریع اثرات خود را نشان می دهد. به عنوان مثال، مقدار کافئین موجود در یک فنجان قهوه ممکن است ۲۰ دقیقه طول بکشد تا به جریان خون برسد و حدود ۱ ساعت طول بکشد تا به اثربخشی کامل برسد.
آیا کافئین می تواند درد پستان بیماران فیبروکیستیک افزایش دهد؟
فراتر از تاثیر قهوه برای کاهش ریسک و درمان کیست و سرطان سینه ، کافئین ممکن است بر درد پستان تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، برخی از زنان مبتلا به بافت پستان فیبروکیستیک متوجه می شوند که وقتی محصولات کافئین دار نمی خورند علائم درد پستان در آن ها بهبود می یابد. این مسئله می تواند مربوط این خاصیت کافئین باشد که حساسیت به درد را کاهش می دهد.
همچنین بخوانید: چگونه سرطان سينه را تشخيص دهيم؟
با مطالعات اخیر که حاکی از خطر بالای عود مجدد در سرطان پستان گیرنده استروژن مثبت است، مطالعات مربوط به چای سبز جالب است. این که آیا این مربوط به کافئین یا ترکیبات دیگر موجود در چای سبز است، ممکن است یک سوال مهم باشد.
ترکیبات ضد سرطانی قهوه
قهوه در دل خود مواد زیادی را پنهان کرده است. دو ماده ی اصلی موجود در قهوه که محققان در مطالعه ی سلول های سرطانی هم آن را بررسی کرده اند کافئین و اسید کافئیک است. کافئین متداول ترین و پر مصرف ترین ماده ی محرک در جهان است. قطعاً همه ی ما آن را به عنوان افزایش دهنده ی سطح هوشیاری و تمرکز و رفعکننده ی خستگی می شناسیم. یکی از مهم ترین خواص کافئین که اکثر ما از آن غافل هستیم خاصیت آنتی اکسیدانی آن است. به همین علت می توان رابطه ای که ما بین قهوه و سرطان سینه وجود دارد را بیشتر درک نمود.
تأثیر قهوه بر بافت سینه
تجربه ها نشان داده است سرطان سینه در افرادی که بافت سینه ی متراکم تری دارند بیشتر اتفاق می افتد. حالا این سوال پیش می آید که آیا قهوه تأثیری در متراکم شدن بافت سینه دارد یا خیر. واقعیت این است که در تحقیقات انجام شده روی این مسأله نتایج متفاوتی به دست آمده است.
در بیشتر مطالعات هیچ ارتباطی بین نوشیدن قهوه و افزایش تراکم بافت سینه وجود نداشته است. اما نتیجه ی تعداد کمی از مطالعات هم نشان داده است که ارتباط خیلی کمی بین مصرف قهوه و افزایش تراکم بافت سینه وجود دارد. اما سوال مهم تر این است که حتی اگر قهوه روی این موضوع اثر داشته باشد آیا به این معنی است که قهوه حتماً باعث مبتلا شدن به سرطان سینه می شود؟
قبل از اینکه به سوال قبل جواب بدهیم باید به این سوال جواب بدهیم که آیا افزایش تراکم بافت سینه به این معنی است که حتماً به سرطان سینه مبتلا می شویم؟ قطعاً خیر. نکته اینجاست که برای تشخیص سرطان سینه از بافت سینه تصویر برداری انجام می شود. متراکم تر بودن بافت سینه باعث می شود تشخیص بافت سرطانی با استفاده از تصویر برداری سخت تر باشد و نتوان آن را به موقع تشخیص داد و برای درمان اقدام کرد.
شکلات و سرطان پستان
مصرف شکلات از دیرباز با بیماری هایی مانند دیابت، بیماری عروق کرونر قلب و فشار خون بالا همراه بوده است. اعتقاد بر این است که شکلات حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان است. برخی مطالعات نشان داده اند که شکلات می تواند سطح کلسترول را کاهش داده و از زوال حافظه جلوگیری کند. همچنین می تواند تا حدودی خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.
شکلات حاوی مقدار زیادی کالری است. افرادی که به دنبال کاهش یا حفظ وزن هستند، باید شکلات را در حد اعتدال مصرف کنند. تحقیقات اخیر نشان می دهد که شکلات ممکن است فوایدی برای سلامتی داشته باشد حتی موثر در درمان بیماری هایی همچون سرطان پستان . برای پیشگیری از سرطان پستان، مصرف روزانه 30 گرم شکلات تلخ می تواند برای جلوگیری از سرطان پستان مفید باشد.
اگر می خواهید بدانید چرا جراحی ماموپلاستی بعد از عمل چاقی لازم است کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تعداد جلسات شیمی درمانی در سرطان سینه
تاریخ انتشار : 1401-01-16تاریخ بروز رسانی : 1403-04-28 -
تغییرات نوک سینه از نشانه های سرطان سینه
تاریخ انتشار : 1400-12-03تاریخ بروز رسانی : 1403-08-20 -
فیلم های آموزشی در مورد سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1395-07-25تاریخ بروز رسانی : 1400-02-07 -
راههای طلایی تشخیص سرطان سینه
تاریخ انتشار : 1401-01-14تاریخ بروز رسانی : 1403-05-27 -
اولین اقدام پس از تشخیص توده پستان بدون سابقه قبلی
تاریخ انتشار : 1401-07-22تاریخ بروز رسانی : 1403-05-29
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .