کتاب سیب صورتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب سرطان پستان / آیا مصرف قرص های ضد بارداری با سرطان پستان ارتباط دارد؟

آیا مصرف قرص های ضد بارداری با سرطان پستان ارتباط دارد؟

تاثیر قرص ضد بارداری بر سرطان سینه یکی از مسائلی است که همواره در بحث‌های پزشکی و بهداشتی مطرح بوده است. بسیاری از زنان به دلیل استفاده از قرص‌های ضد بارداری برای پیشگیری از بارداری ناخواسته و تنظیم چرخه قاعدگی، از این داروها استفاده می‌کنند. اما سوالات زیادی درباره ارتباط احتمالی میان مصرف طولانی‌مدت این قرص‌ها و افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه وجود دارد. در حالی که برخی مطالعات نشان داده‌اند که استفاده از این قرص‌ها می‌تواند خطر ابتلا به این نوع سرطان را افزایش دهد، تحقیقات دیگری نیز این فرضیه را رد کرده‌اند. در این مقاله به بررسی تاثیر قرص‌های ضد بارداری بر سرطان سینه پرداخته و جوانب مختلف این موضوع از جمله خطرات، مزایا و توصیه‌های پزشکی در این زمینه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

آنچه در این مطلب میخوانید

تاثیر داروی ضد بارداری بر سرطان سینه

روش‌های جلوگیری از بارداری مزایای زیادی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به جلوگیری از بارداری ناخواسته، پیشگیری از برخی سرطان‌ها و کاهش خطر ابتلا به کیست تخمدان اشاره کرد. به طور کلی، خطرات و عوارض این روش‌ها کمتر از مزایایشان است. اما تحقیقات نشان داده‌اند که برخی از روش‌های هورمونی جلوگیری از بارداری، مانند قرص‌های ضد بارداری، ممکن است با افزایش جزئی خطر ابتلا به سرطان سینه ارتباط داشته باشند. این ارتباط بستگی به نوع روش استفاده‌شده دارد و علت احتمالی آن، تاثیر هورمون‌ها بر تحریک سلول‌های سینه است.

خطرات داروهای ضد بارداری

برخی داروهای ضد بارداری که حاوی هورمون‌های استروژن و پروژسترون هستند، می‌توانند موجب تحریک بیش از حد سلول‌های سینه شوند. در نتیجه، مصرف طولانی‌مدت این داروها ممکن است به افزایش خطر سرطان سینه منجر شود. برای افرادی که نگران این خطرات هستند، انتخاب روش‌های غیرهورمونی جلوگیری از بارداری می‌تواند گزینه‌ای مناسب باشد. این روش‌ها هیچ تاثیری بر هورمون‌ها و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان سینه ندارند.

قرص های ضد بارداری و سرطان پستان

درد سينه بعد از مصرف قرص اورژانسی

درد سینه یکی از عوارض شایع پس از مصرف قرص اورژانسی است. این درد ممکن است به صورت حساسیت یا تورم در ناحیه سینه احساس شود و معمولاً در نتیجه تغییرات هورمونی ناشی از مصرف قرص اتفاق می‌افتد. این مشکل اغلب موقتی است و پس از مدتی برطرف می‌شود، اما در برخی موارد ممکن است احساس ناراحتی بیشتر شود.

بدترین عوارض قرص اورژانسی

این علائم معمولاً موقتی هستند و به مرور زمان کاهش می‌یابند. با این حال، اگر علائم شدت پیدا کرده یا ادامه‌دار شوند، توصیه می‌شود که برای مشاوره پزشکی مراجعه کنید.

تاثیر روش های جلوگیری از بارداری روی سرطان سینه

مطالعه‌ای که در سال 2017 در دانمارک انجام شد، نشان داد که استفاده از روش‌های هورمونی جلوگیری از بارداری با افزایش کمی در خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است. این مطالعه که شامل 1.8 میلیون زن بین 15 تا 49 سال بود، نشان داد که خانم‌هایی که از این روش‌ها استفاده می‌کردند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه قرار داشتند.

نتایج مطالعه نشان می‌دهد که به طور متوسط، از هر 7690 نفر، یک نفر ممکن است به سرطان سینه مبتلا شود. با این حال، عوامل مختلفی مانند سن، نقش مهمی در بروز این بیماری دارند. به عنوان مثال، زنان زیر 35 سال خطر کمتری برای ابتلا به سرطان سینه داشتند. در میان 50 هزار زن که به مدت یک سال از روش‌های هورمونی جلوگیری از بارداری استفاده کردند، تنها یک نفر به سرطان سینه مبتلا شد.

جالب توجه است که پس از قطع استفاده از روش‌های هورمونی، خطر ابتلا به سرطان سینه به تدریج کاهش یافته و پس از گذشت پنج سال به سطح طبیعی خود بازگشت. به طور کلی، خطر سرطان سینه در زنانی که از داروهای هورمونی ضد بارداری استفاده کرده‌اند یا اخیراً مصرف کرده‌اند، بیشتر از زنانی است که هرگز از این روش‌ها استفاده نکرده‌اند.

نوبت دهی دکتر حکیمیان

قرص ضد بارداری و عوارض قرص ضد بارداری

قرص ضد بارداری حاوی هورمون است که از آزاد شدن تخمک از تخمدان ها طی تخمک گذاری جلوگیری می کند. قرص های ضد بارداری باعث افزایش غلظت مخاط دهانه رحم می شود که همانند سدی بین اسپرم و تخمک آزاد شده عمل می کند. در گذشته تنها یک روش برای مصرف قرص ضد بارداری وجود داشت که شامل مصرف روزانه قرص هورمونی برای 21 روز و سپس مصرف قرص بدون هورمون برای 7 روز بود. در طول هفته ای که فرد از قرص بدون هورمون استفاده می کند، قاعدگی رخ می دهد. امروزه، انواع مختلفی از قرص های ضد بارداری وجود دارند. برخی در بسته خود تنها چهار قرص بدون هورمون دارند، در حالی که برخی دیگر دارونما ندارند که در این صورت قاعدگی رخ نمی دهد.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: تغییرات سینه ها در دوران قاعدگی

چه قرصی باعث سرطان می شود؟

برخی از قرص‌ها ممکن است با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط باشند. قرص‌های هورمونی مانند قرص‌های ضد بارداری می‌توانند در برخی از افراد با افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های خاص مانند سرطان سینه، سرطان رحم یا سرطان گردن رحم ارتباط داشته باشند. این خطرات به عوامل مختلفی از جمله سن، سابقه خانوادگی و مدت زمان استفاده از این داروها بستگی دارد. مشاوره پزشکی قبل از مصرف این نوع داروها مهم است.

آیا قرص ال دی باعث سرطان می شود؟

قرص ال دی (قرص‌های ضد بارداری حاوی استروژن و پروژسترون) به طور کلی برای اکثر افراد ایمن است. با این حال، برخی مطالعات نشان داده‌اند که استفاده طولانی مدت از این قرص‌ها ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان دهانه رحم را افزایش دهد. با این حال، این خطرات معمولاً با مدت زمان مصرف و دیگر عوامل فردی مانند سابقه خانوادگی ارتباط دارند. برای درک بهتر این موضوع، مشاوره پزشکی قبل از مصرف قرص‌های ضد بارداری ضروری است.

اینستاگرام دکتر حکیمیان

آیا قرص اورژانسی باعث سرطان می شود؟

قرص‌های اورژانسی معمولاً حاوی دوز بالایی از هورمون‌های استروژن و پروژسترون هستند که برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌شوند. برخی مطالعات نشان می‌دهند که مصرف طولانی مدت یا استفاده مکرر از قرص‌های اورژانسی می‌تواند خطر ابتلا به برخی انواع سرطان‌ها را افزایش دهد. با این حال، این اثرات معمولا به استفاده طولانی مدت مربوط می‌شود و استفاده تک‌بار از این قرص‌ها خطرات زیادی ایجاد نمی‌کند. مشاوره پزشکی برای استفاده درست از این قرص‌ها توصیه می‌شود.

کمبود چه چیزی در خون باعث سرطان می شود؟

کمبود برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی در خون می‌تواند به افزایش خطر ابتلا به سرطان‌ها کمک کند. به عنوان مثال، کمبود ویتامین D ممکن است با افزایش خطر سرطان‌های سینه، پروستات و روده بزرگ ارتباط داشته باشد. همچنین کمبود فولات (ویتامین B9) و ویتامین B12 می‌تواند منجر به تغییرات سلولی شود که احتمال بروز سرطان را افزایش می‌دهد. داشتن رژیم غذایی متعادل و مکمل‌های مناسب می‌تواند به پیشگیری از این کمبودها کمک کند.

جراحی پستان

آیا قرص ضد بارداری برای استفاده طولانی مدت توصیه می شود؟

قرص‌های ضد بارداری اغلب برای مدت طولانی مصرف می‌شوند، اما تحقیقات برخی افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها در اثر مصرف طولانی‌مدت این قرص‌ها را نشان داده‌اند. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، استفاده طولانی‌مدت از قرص‌های ضد بارداری می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان دهانه رحم را افزایش دهد. هر چه مدت زمان مصرف این داروهای هورمونی بیشتر باشد، خطر ابتلا به این سرطان‌ها نیز افزایش می‌یابد، هرچند این موضوع هنوز در دست بررسی است.

در مقابل، برخی تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف قرص‌های ضد بارداری می‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌های دیگر مانند سرطان تخمدان ، اندومتر و حتی سرطان کولورکتال را کاهش دهد. بنابراین، اگر فرد نگرانی‌هایی درباره عوارض یا خطرات مصرف طولانی‌مدت قرص‌های ضد بارداری دارد، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کند. پزشک می‌تواند عوامل مختلف مربوط به خطر ابتلا به سرطان را بررسی کرده و بهترین گزینه‌ها را برای جلوگیری از بارداری انتخاب کند.

قرص های جلوگیری از بارداری با افزایش خطر ابتلا به کدام سرطان همراه است؟

قرص‌های جلوگیری از بارداری می‌توانند با افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها مرتبط باشند. برای مثال، مصرف طولانی مدت این قرص‌ها می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان دهانه رحم را افزایش دهد. از سوی دیگر، برخی مطالعات نشان داده‌اند که این قرص‌ها ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان و سرطان رحم کمک کنند. تصمیم‌گیری در مورد مصرف این قرص‌ها باید بر اساس مشاوره پزشکی و با توجه به عوامل فردی انجام شود.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :فاطمه جواهری [ 1403-10-07 ]
قرص ال دی برای کیست سینه چه عوارضی داره؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین