اولین اقدام پس از تشخیص توده پستان بدون سابقه قبلی
اختلالاتی که اغلب در سینه ایجاد می شوند ، شامل توده هایی است که ممکن است خوش خیم یا بدخیم باشند . اما بیشتر این توده ها خطرناک نیستند و سرطانی نمی شوند . همچنین به درمانی خاصی نیاز ندارند . اما بیشتر خانم هایی که با لمس این توده ها در سینه خود به پزشک مراجعه می کنند حالتی مضطرب و نگران دارند و تصور می کنند این توده ها همگی سرطانی هستند و باید برای درمان سرطان سینه شیمی درمانی را آغاز کنند . در این مقاله به بررسی اقداماتی که پس از تشخیص توده پستان انجام می شوند می پردازیم .
توده های سینه و انواع آن
توده پستان را می توان با یک روش معاینه دستی بعد از هر دوره قاعدگی تشخیص داد . با این حال ، برخی از علائم تشکیل توده در پستان مانند احساس درد در سینه قبل از قاعدگی و همچنین تورم و حساسیت سینه ها نیز وجود دارند .
همچنین بخوانید: بررسی تاثیر آموزش در پیشگیری از سرطان پستان
تشکیل توده در سینه تنها با تغییرات مشاهده شده در سینه در طول سیکل قاعدگی و درد های کیستیک احساس می شود . اگرچه توده ای که در پستان مشاهده می شود لزوما نشانه سرطان نیست ، اما لازم است برای تشخیص زودهنگام و درمان زودهنگام با پزشک مشورت کنید .
در ادامه به معرفی برخی از انواع توده های سینه می پردازیم :
- کیست ها ؛ کیست ها کیسه هایی پر از مایع هستند که حاشیه صاف و مشخصی دارند . اگر کیست به اندازه کافی بزرگ شود ، می تواند بافت سینه شما را کش دهد . وقتی کیست را لمس می کنید ، معمولا نرم ، لطیف و متحرک است .
- فیبروآدنوم ها ؛ فیبروآدنوم ها شایع ترین تومور های خوش خیم پستانی هستند که بیشتر در زنان 20 تا 35 ساله دیده میشوند ، اما در نوجوانان نیز ممکن است دیده شوند . قبل از 25 سالگی فیبرو آدنوم های پستان از کیست ها نیز شایع تر هستند و موجب اضطراب و هراس در این گروه از بانوان می شوند .
- تغییرات فیبروکیستیک پستان ؛ فیبروکیستیک سینه در حقیقت جزو بیماریها به شمار نمی رود بلکه بروز تغییراتی در سینه خانم هاست که با درد و تورم سینه ها قبل از عادت ماهانه و بهبود نسبی آن بعد از اتمام عادت ماهانه خود را نشان می دهد .
- توده های سرطانی ؛ توده های بدخیم پستان توده هایی هستند که امکان دسترسی و گسترش به مناطق اطراف خود را به صورت غیر قابل مهار دارند که به اصطلاح امکان متاستاز شدن به نقاط دیگر بدن گفته می شود .
اولین اقدام پس از تشخیص توده پستان بدون سابقه قبلی
خانمی که با مشکل احساس و لمس توده در سینه به جراح و متخصص زنان مراجعه می کند ، در ابتدا توسط پزشک معاینه پستان انجام می شود . لمس توده و بررسی سایر علائم در سینه ، اطلاعات مفیدی در مورد احتمال خوش خیم و یا بدخیم بودن توده در اختیار پزشک قرار می دهد . جهت تشخیص دقیق تر ماهیت و نوع توده ، قدم بعدی ، انجام تصویربرداری مانند سونوگرافی پستان و یا ماموگرافی است . در واقع سونوگرافی و ماموگرافی ، دقیق ترین و بهترین روش تشخیص نوع توده پستان هستند . گاهی بیوپسی و یا نمونه برداری از توده و بررسی پاتولوژیک جهت تایید تشخیص لازم می شود .
- سونوگرافی : این آزمایش تصویربرداری حتی جزئی ترین ناهنجاری ها را در سینه های متراکم تشخیص می دهد و به تعیین اینکه یک توده کیست است یا توده جامد کمک می کند .
- ماموگرافی : ماموگرافی دیجیتالی تصاویر واضح و دیجیتالی را از پستان ها گرفته و آنها را در معرض تابش کمتری قرار می دهد . رادیولوژیست تصویر را برای تعیین محل و میزان بیماری آنالیز می کند .
- بیوپسی یا نمونه برداری : برخی از بیوپسی های رایج که به پزشکان در تشخیص سرطان پستان کمک می کنند عبارت اند از ؛ بیوپسی آسپیراسیون با سوزن ظریف که از یک سوزن بسیار کوچک و ظریف استفاده می شود ، بیوپسی سوزنی هسته ای که از سوزن بزرگ تر استفاده می شود ، بیوپسی با هدایت MRI یا بیوپسی جراحی که در آن تمام یا بخشی از یک توده برداشته شده و از نظر سرطان معاینه می شود .
- پس از انجام آزمایش ها و بررسی های لازم ، نتایج توسط پزشک بررسی می شود و با توجه به صلاحدید پزشک بهترین اقدام درمانی برای بیمار صورت می گیرد .
امروزه ماموپلاستی یا جراحی ترمیمی پستان با به کار گیری تکنیک های پیشرفته و روز دنیا، همچنین دستگاه های مجهز و مدرن انجام میشود. این جراحی به منظور ایجاد زیبایی و ترمیم معایب پستان صورت میگیرد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
برای تشخیص توده پستان ماموگرافی بهتر است یا سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1401-12-07تاریخ بروز رسانی : 1403-06-17 -
تغییرات پوستی که نشانه سرطان سینه است؟
تاریخ انتشار : 1400-12-24تاریخ بروز رسانی : 1403-07-21 -
درباره سرطان سینه بیشتر بدانید
تاریخ انتشار : 1399-12-16تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
داستان های بازمانده های زن ایرانی از سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1402-07-15تاریخ بروز رسانی : 1402-07-20 -
چه کسانی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان هستند؟
تاریخ انتشار : 1387-04-20تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .