مقایسه شیوع سرطان پستان با دیگر سرطان ها در زنان
متاسفانه از هر ۸ زن، خطر ابتلای یک زن به سرطان سینه وجود دارد . تشخیص سرطان سینه در مراحل اولیه شانس بهبود را تا ۱۰۰ درصد افزایش می دهد. سرطان های کوچک سینه، به گره های لنفاوی و ریه ها و مغز کمتر پخش می شوند. اگر شما ۲۰ تا ۳۰ سال دارید و عوامل خطر سرطان سینه را ندارید، بهتر است که هر سه سال یک بار برای معاینه سینه به نزد پزشک بروید.
برای پیشگیری از سرطان سینه، زنان ۵۰ تا ۷۴ ساله، باید هر دو سالی یک بار ماموگرافی سینه را انجام بدهند. روش ماموگرافی می تواند ۳ سال پیش از بروز علائم سرطان، وجود توده را در سینه نشان بدهد. اما ماموگرافی به صورت کامل جلوی ابتلا به سرطان سینه را نخواهد گرفت.
عوامل خطر سرطان سینه در بانوان
- افزایش سن
- سابقه خانوادگی
- جهش های ژنی
- سن قاعدگی کمتر از ۱۱ سال
- سن یائسگی بالای ۵۴ سال
- زمینه نژادی و قومی
- وضعیت اجتماعی اقتصادی بالا و سابقه برخی بیماری های خوش خیم سینه
- شاخص توده بدنی بالای ۳۰ (چاقی)
- مصرف الکل
- سن بالا در زمان اولین زایمان
- سابقه مواجهه با اشعه
- مصرف قرص های ضد بارداری خوراکی
- هورمون درمانی جایگزین پس از سن یائسگی و مصرف بالای چربی های اشباع شده
به عنوان عوامل خطر سرطان سینه شناخته می شوند.
علائم سرطان سینه چیست؟
- توده در سینه و یا زیر بغل
- تغییرات پوستی سینه شامل پوست پرتقالی، قرمزی و یا زخم پوست، پوستهپوسته شدن و اگزمای پوست
- تغییرات نوک سینه شامل فرو رفتگی و یا خراشیدگی، ترشح نوک سینه
می توانند از علائم ابتلا به این نوع سرطان سینه باشند.
همچنین بخوانید: کم تحرکی، افزایش وزن و سرطان سینه چه ارتباطی با هم دارند؟
سرطان تیروئید در خانم ها :
شانس ابتلا به این سرطان از ۲۰ سال گذشته تا امروز دو برابر شده است و زنان دو برابر بیش از مردان به آن مبتلا می شوند اما دلیلی برای ترس وجود ندارد. خوشبختانه تشخیص سرطان تیروئید به راحتی و بسیار موثر می باشد. از آن جایی که بیماری به کندی پیش می رود حتی در موارد شدید بیماری نیز معمولا پیشرفت جدی در بیماری رخ نمی دهد و درمان معمولا موثر واقع می شود.
صرف نظر از انواع آناپلاستیک سرطان تیروئید که خیلی هم نادر هستند، سرطان تیروئید به ندرت کشنده خواهد بود. به طور کلی ۹۷ درصد مبتلایان به سرطان های تیروئید به درمان پاسخ مثبت خواهند داد. در صورت هر گونه مشکل در بلع، اختلالات تنفسی، خشن شدن و تغییر صدا، سرفه های مکرر، درد در ناحیه گردن و گلو و تورم در ناحیه غدد لنفاوی باید به پزشک مراجعه نمایید.
در بیشتر موارد، جراحی تیروئید برای درمان سرطان تیروئید ضروری می باشد. البته باز هم انتخاب روش جراحی و سایر راهکار های درمانی به نوع بیماری و شدت پیشرفت آن وابسته می باشد.
سرطان لوزالمعده :
سرطان لوزالمعده یا پانکراس به دلیل آن که از زمان تشخیص به سرعت رشد می کند یکی از کشنده ترین سرطان ها در میان زنان است، همچنین این سرطان نسبت به شیمی درمانی مقاومت نشان می دهد. چاقی و استعمال دخانیات ریسک خطر سرطان لوزالمعده را افزایش می دهد.
سرطان تخمدان :
بیش از 20.000 مورد جدید سرطان تخمدان هر ساله شناسایی می شود. از آن جا که سرطان تخمدان معمولاً نشانه ای ندارد که با موضوعات دیگری مرتبط باشند، تشخیص زود هنگام آن دشوار است. این نوع سرطان تخمدان در زنان مسن بسیار شایع است، در حدود نیمی ازافرادی که تشخیص داده شده اند 63 سال و یا بیشتر بودند.
زنانی که بیشتر در معرض خطر قرار دارند، کسانی هستند که سابقه خانوادگی قوی سرطان سینه و یا تخمدان را دارند. جراحی پیشگیرانه برای حذف تخمدان ها و لوله های فالوپ می تواند این خطر را به حدی چشمگیری کاهش دهد. زنانی که سیگار می کشند و اضافه وزن دارند، در خطر بالایی برای ابتلا به سرطان تخمدان قرار می گیرند.
سرطان پستان چقدر شایع است؟
سرطان پستان، شایع ترین سرطان در زنان است. در حال حاضر میانگین خطر ابتلای یک زن به سرطان پستان حدود ۱۲٪ می باشد. بدین معنی که از هر هشت زن یک نفر به سرطان پستان مبتلا و هفت نفر هرگز به سرطان پستان مبتلا نخواهند شد.
روند بروز سرطان پستان
در سال های اخیر میزان بروز سرطان پستان با شیب ملایم ۴/۰ درصد در سال رو به افزایش است.
روند مرگ و میر در اثر سرطان پستان
سرطان پستان دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان است. از هر ۳۸ زن مبتلا به سرطان پستان یک نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست می دهد (۶/۲%).
از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۹۵، میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پستان ۴۰% کاهش یافته است. از سال ۱۳۹۶، میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پستان در زنان کمتر از ۵۰ سال ثابت و در زنان بالای ۵۰ سال در حال کاهش بوده، محققان بر این باورند که این کاهش مرگ و میر به علت غربالگری سرطان پستان ، افزایش آگاهی و درمان بهتر این بیماری است.
چند درصد سرطان ها قابل پیشگیری است؟
می توان با اصلاح سبک زندگی یا اجتناب از عوامل خطر از 30 تا 50 درصد مرگ های ناشی از سرطان پیشگیری کرد.
عمل به موارد زیر می تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند:
- از مصرف تنباکو و سیگار و الکل اجتناب کنید.
- وزن متعادل خود را حفظ کنید.
- به طور منظم ورزش کنید.
- برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم رابطه جنسی ایمن داشته باشید.
- از قرار گرفتن در معرض پرتو های یونیزان غیر ضروری بپرهیزید؛ یعنی از استفاده ایمن و مناسب پزشکی از پرتو در تشخیص و درمان اطمینان حاصل کنید.
- از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای شهری و دود ناشی از استفاده از سوخت ها پرهیز کنید و در رژیم غذایی خود از میوه ها و سبزیجات تازه استفاده کنید.
کتاب سیب صورتی به قلم بیش از ۲۰ نفر از متخصصین مقوله سرطان پستان و با گردآوری و تدوین دکتر سید محمد رضا حکیمیان ، شامل اطلاعات معتبر ، کاربردی و بسیار مفیدی است که خواندن و معرفی آن را به تمامی کسانی که به نوعی با این بیماری مواجه هستند توصیه می کنیم . این مجموعه به پرسشهای بی شماری در زمینه سرطان پستان پاسخ داده است و هدیه ارزشمندی برای دوستان و آشنایان است. شما می توانید برای دریافت این کتاب، روی لینک تهیه کتاب سیب صورتی کلیک کنید؛ یا از طریق پیام به شماره واتساپ ۰۹۰۴۴۰۴۶۶۴۹ اقدام فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آرشيو پرسش و پاسخها درباره سرطان
تاریخ انتشار : 1387-05-08تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
جلوگیری از سرطان با ورزش و تغذیه صحیح
تاریخ انتشار : 1389-05-13تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
منابع غذایی گیاهی برای پیشگیری از سرطان
تاریخ انتشار : 1393-02-29تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
چگونه با ورزش از سرطان پیشگیری کنیم؟
تاریخ انتشار : 1393-02-16تاریخ بروز رسانی : 1402-05-22 -
توصیه هایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان
تاریخ انتشار : 1395-10-16تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .