تغییرات پوستی که نشانه سرطان سینه است؟
تغییرات پوستی میتوانند یکی از علائم اولیه برخی بیماریها از جمله سرطان سینه باشند. در حالی که بسیاری از تغییرات پوستی بیضرر هستند، برخی ممکن است به نشانههای هشدار دهندهای تبدیل شوند که نباید نادیده گرفته شوند. از جمله این تغییرات میتوان به قرمزی، فرورفتگی، تغییر رنگ و یا بروز زخمهایی اشاره کرد که به مرور زمان بهبود نمییابند. شناخت این علائم و توجه به آنها میتواند در تشخیص زودهنگام و افزایش شانس درمان موفقیتآمیز سرطان سینه تأثیر بسزایی داشته باشد. در این مقاله به بررسی دقیق این تغییرات و اهمیت پیگیری پزشکی آنها میپردازیم.
تغییرات در پوست سینه
پوست سینه دچار تغییراتی می شود که در صورت توجه به آن ها و مراجعه سریع به پزشک احتمال درمان و بهبودی خیلی بالاتر است. این تغییرات شامل فرورفتگی و یا کشیدگی پوست، تغییر ظاهر پوست و ایجاد حالتی مشابه پوست پرتقال و زخم های پوستی است. درابتدا به فرورفتگی و کشیدگی پوست می پردازیم. علت این تغییر درگیری نسوج اطراف توده است، که موجب کوتاه شدن رباط های نگه دارنده سینه می شود و در این حالت فرورفتگی هایی در سینه ایجاد می شود که ممکن است ثابت و مشخص باشد یا در حالات خاصی از معاینه پدیدار شود.
لازم به ذکر است که کشیدگی پوست سینه الزاما به دلیل سرطان نیست و می تواند به دلیل توده های خوش خیم هم باشد. یکی دیگر از علائم پوستی، پوستی شبیه پوست پرتقال است که در صورت پدیدار شدن این علامت، متوجه وخامت شرایط بیمار می شویم و اگر این علائم همراه با گرمی و قرمزی و درد سینه باشد احتمال سرطان سینه التهابی داده می شود. گاهی تهاجم سلول های سرطانی می تواند موجب زخم در پوست شود، همچنین ممکن است عروق زیر جلدی در یک ناحیه خاص برامده شود که می تواند یک نشانه باشد.
شباهت علائم پوستی سرطان به اگزما
آخرین علامت پوستی سرطان سینه ایجاد جوش و بثورات پوستی است که گاهی با خارش و سوزش همراه است و حالتی شبیه به اگزما ایجاد می کند. از همین جهت هرکدام از علائم را داشتید به پزشک مراجعه کنید که مطمئن شوید تغیییر حالت پوست به خاطر اگزما است یا سرطان سینه و در صورتی که اگزما باشد با مصرف قرص های ضد حساسیت، بثورات و خارش از بین می رود.
سرطان سینه در مردان
علائم سرطان در مردان ممکن است مشابه خانم ها باشد بعلاوه علائم دیگری از جمله:
- وجود توده های معمولا بدون درد
- افزایش ضخامت پوست سینه
- ایجاد تغییراتی در پوست سینه یا نوک پستان مانند کم رنگ شدن، چروکید ه شدن یا قرمزی و خروج ترشحات از نوک پستان .
- خود آزمایی سینه در منزل
خود ازمایی شامل دو مرحله نگاه کردن و لمس کردن است. نگاه کردن چهار مرحله دارد:
- اول دست ها را آویزان بدن قرار دهید و به پستان نگاه کنید
- دوم دست ها را از کنار سر صاف بالا بکشید و نگاه کنید
- سوم دست ها را از آرنج خم کنید و به کمر فشار دهید
- چهارم دست ها راصاف به جلو کشیده و کمی به سمت جلو خم شوید
در هرحالت هر گونه تغییرات ظاهری شامل عدم تقارن (درصورتی که از قبل هم بوده به دلیل بلوغ یا شیردهی است و مسئله مهمی نیست و مقدارکم عدم تقارن طبیعی است)، قرمزی، زخم پستان و خروج مایع یا پوسته پوسته شدن دیده شد به پزشک مراجعه کنید. برای لمس کردن از بند انتهایی سه انگشت وسط استفاده کنید و هیچ وقت پستان هارا میان انگشتان فشار ندهید زیرا احساس توده کاذب می دهد.
پیشگیری از سرطان سینه
کم پیش می آید که این بیماری مادرزادی باشد و بیشترمواقع با سبک زندگی سالم مثل کنترل وزن، ورزش کردن، عدم مصرف الکل، تست سرطان سینه و چک کردن سابقه سرطان سینه می توان پیشگیری کرد. ماموگرافی یکی از بهترین روش های تشخیصی است که توده را دو سال قبل از قابل لمس شدن و قبل از رشد تشخیص می دهد و از همین جهت در درمان زود هنگام و سریع بسیار کمک کننده است و برای زنان بالای چهل سال، سالی یکبار پیشنهاد می شود.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
سرطان سینه در بارداری
تاریخ انتشار : 1401-11-22تاریخ بروز رسانی : 1401-12-04 -
بهترين زمان انجام پرتو درمانی در سرطان سینه
تاریخ انتشار : 1400-01-31تاریخ بروز رسانی : 1402-06-12 -
رابطه ی مصرف قهوه و شکلات در سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1401-12-17تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
آیا گیاه خواری در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه موثر است؟
تاریخ انتشار : 1401-05-31تاریخ بروز رسانی : 1402-06-18 -
فیلم آموزش معاینه پستان برای تشخیص زودرس بیماریهای بدخیم
تاریخ انتشار : 1395-01-24تاریخ بروز رسانی : 1402-05-27
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .