کتاب سیب صورتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب سرطان پستان / آیا پروتز سینه موجب سرطان پستان می شود؟

آیا پروتز سینه موجب سرطان پستان می شود؟

پروتز پستان و سرطان دو عبارتی هستند که گاهی از اوقات به شکل اغراق آمیزی به یکدیگر جوش خورده اند. برخی از زنانی که قصد پروتز سینه را داشتند، به علت شایعات زیادی که در این مورد شنیده اند، منصرف شده اند. حتی برخی از کسانی که این عمل زیبایی را انجام داده اند، همواره یک ترس مبهم به همین دلیل دارند. پروتز سینه یک عمل ضروری نیست و نقشی در درمان هیچ بیماری ای ندارد.

آنچه در این مطلب میخوانید

پروتز پستان با برجسته تر کردن پستان ها و افزایش زیبایی اندام خانم ها، نقش زیادی در افزایش اعتماد به نفس آن ها دارد. معمولا کسانی که پستان هایی کوچک و یا افتاده دارند، خواستار این جراحی زیبایی می شوند. در نتیجه تنها هدف این جراحی، زیبایی و بازسازی پستان ها است و هیچ ضرورت و نیازی در انجام آن وجود ندارد. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر اینکه آیا پروتز سینه موجه سرطان می شود یا خیر می پردازیم.

جراحی پستان

متاسفانه برخی معتقدند که چون یک جسم خارجی درون بدن قرار داده شده است، سلول های بدن مستعد سرطانی شدن می شوند؛ و همچنین این جسم خارجی می تواند در تشخیص درست و به موقع سرطان مشکل ایجاد کند. در حقیقت، هیچ کدام از این باورها درست نمی باشد.

همچنین بخوانید: علائم سرطان سينه

آیا پروتزها می توانند سبب ابتلا به بیماری سرطان شوند؟

خوشبختانه تا کنون هیچ گزارشی بر این مبنا که پروتز سبب ایجاد سرطان می شود، دریافت نشده است.
کسانی که فکر می کنند پروتز می تواند سلول های بدن را سرطانی کند، مشکل را در جنس پروتز می دانند. آن ها معتقدند که در صورت پاره شدن پروتز، محتویات آن خارج می شود و با حرکت در بافت پستان، می تواند خطر سرطان ایجاد کند. علاوه بر آن، جسم خارجی بودن این بافت می تواند با تحریک شدید سیستم ایمنی، در نهایت موجب سرطان شود. ما برای رد این فرضیه، جنس بافت پروتزی که استفاده می شود را بررسی می کنیم.

پروتز سینه

پروتز پستان ماهیتا چیست؟

پروتزی که در این جراحی استفاده می شود حاوی پوشش و محتوا است. این پوشش غالبا از جنس سیلیکون می باشد. لازم به ذکر است که تعداد زیادی از موادی که در بخش خوراکی و طب استفاده می شود، از جنس سیلیکون می باشد و خطری برای مصرف کنندگان ندارد. محتوای پروتز پستان، شامل سرم فیزیولوژیک آب نمک می باشد. همانطور که دیدید، جنس این پروتزها به هیچ عنوان سرطان زا و خطرناک نمی باشد.

آیا پروتزها می توانند در تشخیص توده سرطانی مشکل ساز باشند؟

محل قرار گیری پروتز در زیر عضله یا بافت پستان می باشد. در نتیجه بافت پستان بر روی پروتز قرار دارد و در تشخیص توده سرطانی پستان مشکلی ایجاد نمی کند. تشخیص زودهنگام سرطان سینه، در درمان آن بسیار موثر است؛ پس بهتر است که با علائم این سرطان آشنا شویم. برخی از این علائم عبارتند از:

پس متوجه شدیم که پروتز سینه سبب سرطان سینه نمی شود و احتمال ابتلا به سرطان سینه را نیز افزایش نمی دهد. اما دقت کنید که طبق برخی از گزارش ها، در کسانی که از پروتز بی کیفیت و نامرغوب استفاده کرده اند، احتمال لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک افزایش می یابد.

نوبت دهی

پروتز پستان چه معایبی دارد؟

پروتز پستان به عنوان یک جراحی زیبایی، دارای یک سری از عوارض احتمالی است؛ که بهتر است پیش از انجام این جراحی بر این عوارض آگاهی کامل داشت. برخی از این عوارض شامل موارد زیر می شوند:

  1. تشکیل شدن بافت ها و کپسول هایی درون بافت پستان، که قادر به تغییر شکل و انحراف ایمپلنت می باشند
  2. درد پستان در برخی بروز می یابد
  3. احتمال دارد که حساسیت سینه و نوک آن، دچار تغییر شود
  4. ممکن است که عفونت یا ماستیت پستان ایجاد شود
  5. محل قرارگیری ایمپلنت در اثر یک سری از دلایل می تواند تغییر کند
  6. ترشح و پارگی ایمپلنت نیز ممکن است دیده شود

درمان هرکدام از این عوارض، نیازمند جراحی دوباره پستان است.

اینستاگرام دکتر حکیمیان

نتیجه استفاده از پروتز سینه چگونه می باشد؟

این جراحی منجر به تغییر فرم و اندازه پستان ها می شود. همچنین کیفیت زندگی و سطح اعتماد به نفس فرد را نیز افزایش می دهد. نکته ای که اهمیت دارد، این است که بیمار نباید انتظار و توقعات غیرمنطقی از جراحی داشته باشد.

امروزه ماموپلاستی یا جراحی ترمیمی پستان با به کار گیری تکنیک های پیشرفته و روز دنیا، همچنین دستگاه های مجهز و مدرن انجام می‌شود. این جراحی به منظور ایجاد زیبایی و ترمیم معایب پستان صورت می‌گیرد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین