نشانه های سرطان سینه
سرطان سینه یکی از شایعترین سرطانها در میان زنان است که در صورت تشخیص زودهنگام، شانس موفقیت درمان آن بهطور چشمگیری افزایش مییابد. آگاهی از نشانههای اولیه این بیماری، مانند تغییرات در بافت سینه، تودههای غیرطبیعی یا تغییر در پوست و نوک سینه، میتواند نقش مهمی در تشخیص و درمان بهموقع داشته باشد. این مقاله به بررسی علائم اولیه سرطان سینه پرداخته و اطلاعات مفیدی برای پیشگیری و مدیریت این بیماری ارائه میدهد.
در صورت تشخیص تومور خوش خیم سرطان ، با استفاده از روش بیوپسی پستان بر روی توده های مشکوک ، پزشک متخصص ممکن است تصمیم بگیرد که تومور را در جای خود بگذارد . البته در صورت بروز ناراحتی ، تحریک و فشار ، احتمال دارد پزشک برای راحتی بیمار آن را بردارد . حال اگر تومور بدخیم باشد ، افراد مبتلا به سرطان سینه یا شکل دیگری از سرطان هستند .تومورهای بدخیمی توانند تهاجمی باشند و ممکن است در بافت های اطراف نیز گسترش یابند .
علائم سرطان پستان
توده یا تومور پستان :
شایع ترین علامت سرطان پستان توده بدون درد می باشد که در حدود 75درصد موارد توسط خود بیمار به صورت اتفاقی یا در معاینه ماهیانه کشف می شود گاهی یک احساس نامطلوب مبهم در محل توده باعث توجه بیمار و کشف آن می شود. توده های پستان ممکن است خوشخیم یا بدخیم باشند . بنابراین بهتر است در صورت لمس توده در پستان ، به پزشک متخصص مراجعه کنید .
خصوصیات توده های مشکوک به سرطان در لمس عبارت اند از :
- قوام سفت یا سخت دارند .
- غیر متحرک است و به بافت های اطراف چسبیده است .
- اغلب این توده ها منفرد و بدون درد هستند .
ترشح از نوک پستان
ترشح از نوک پستان معمولا به دنبال بیماری های خوش خیم پستان ایجاد می شود . با وجود اینکه وجود ترشحات نوک پستان در اغلب موارد همراه با سرطان پستان نیست ، ولی به علت احتمال وجود سرطان ، بررسی دقیق آن ضروری است .
ترشحاتی که می تواند نشانه سرطان پستان باشد شامل ترشحاتی است که :
- بدون فشرده شدن نوک پستان رخ می دهد
- فقط در یک پستان وجود دارد
- خونی یا زرد شفاف باشد
- ترشحات پس از یائسگی رخ دهد
مهم ترین انواع ترشحات پستان که از نظر ارزیابی سرطان اهمیت دارند ، ترشحات خونی نوک پستان هستند . البته ترشحات خونی در اغلب موارد به علت بیماری های خوشخیم پستان ایجاد می شوند ، اما بیشتر از سایر انواع ترشحات با سرطان همراه هستند ؛ به همین دلیل نیاز به بررسی دقیق دارند . ترشحات خونی که خودبهخود خارج شوند ، همراه با توده باشند ، از یک پستان و یک مجرا خارج شوند ، ارزیابی های دقیق تری را لازم دارند ؛ که شامل ماموگرافی ، سونوگرافی ، ام آر آی یا بررسی آزمایشگاهی است . ترشحات خونی یا خونابه ای در اواخر دوران بارداری و دوران شیردهی نیز ممکن است به طور طبیعی دیده شوند .
تغییرات پوست پستان
فرورفتگی های پوست و یا کشیدگی پوست سینه می تواند از علائم ابتلا به سرطان سینه باشد . تومور سرطانی ، بافت های اطراف خود را درگیر می کند و موجب کوتاه شدن رباط های نگه دارنده سینه می گردد . بر اثر این تغییرات فرورفتگی هایی در پوست سینه به وجود می آید . امکان دارد فرورفتگی های ایجاد شده به طور ثابت و مشخص وجود داشته باشند و یا در حالات خاصی از معاینه سینه پیدا شوند . نا گفته نماند که کشیدگی پوست می تواند ناشی از وجود توده های خوشخیم در سینه نیز باشد .
دیگر تغییرات پوستی به وجود آمدن پوستی شبیه به پوست پرتقال است . تورم پوست پستان و تغییرات مشخص پوست پرتقالی در پستان نشانه وخامت بیماری است و تورم همراه با قرمزی ، گرمی ، با یا بدون درد ممکن است به علت سرطان التهابی پستان باشد .
تغییرات نوک پستان
- معمولا تغییرات نوک سینه در سرطان پستان شایع می باشد که شامل موارد زیر است :
- فرورفتگی نوک سینه ، قرمزی ، تفاوت رنگ نوک سینه ها ، پوسته پوسته شدن همراه با خارش در نوک سینه .
- این علائم می تواند بعد از شیردهی یا بعد از سن بلوغ اتفاق بیوفتد ، اما گاهی علت این فرورفتگی وجود غده در زیر نوک سینه و یا هاله سینه است .
بزرگ بودن غدد لنفاوی زیر بغل
شایع ترین محل تهاجم سرطان های پستان به غدد لنفاوی زیر بغل می باشد . گاهی بزرگی غدد لنفاوی همراه با لمس توده ای واضح در پستان است و گاهی توده مشخصی لمس نمی شود . البته تهاجم به غدد لنفاوی زیر بغل در سرطان سایر اعضای بدن مثل ریه ها ، تخمدان ها ، کبد ، کلیه و معده نیز می تواند ایجاد شود ، ولی سرطان پستان شایع ترین علت برای تهاجم به این غدد است .
تغییر اندازه در پستان
گاهی اوقات به دلیل اندازه بزرگ تومور ، پستان ها از حالت متقارن خارج می شوند . البته اغلب بانوان با اختلاف اندازه دو سینه به طور طبیعی مواجه اند . اما زمانی که این تغییر اندازه با کشیدگی پوست همراه باشد و نسبت به حالت طبیعی بیشتر شده باشد باید احتمال وجود سرطان پستان را داد .
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
بررسی علائم و روشهای درمان ماستیت گرانولوماتوز سینه
تاریخ انتشار : 1401-08-04تاریخ بروز رسانی : 1403-08-27 -
روش معاینه پستان توسط خود فرد
تاریخ انتشار : 1390-05-11تاریخ بروز رسانی : 1403-07-21 -
چگونه تومور خوش خیم و بدخیم پستان را از هم تشخیص دهیم؟
تاریخ انتشار : 1400-08-21تاریخ بروز رسانی : 1403-09-12 -
احتمال ارثی بودن سرطان سینه چقدر است؟
تاریخ انتشار : 1401-01-31تاریخ بروز رسانی : 1402-06-17 -
برای تشخیص توده پستان ماموگرافی بهتر است یا سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1401-12-07تاریخ بروز رسانی : 1403-06-17
نظرات کاربران درباره این مطلب :الهام ویسی [ 1403-07-04 ]
سلام خسته نباشید من حدود ۱۴روز درد توسینه راستم هست وانگار توش قلنبه شده باشه ودرد داره بایدچکار کنم
رزا عباسی [ 1401-10-07 ]
ایا چربی اطراف سینه راست بزرگترازچپ باشد خطر سرطان سینه دارد؟ باتشکر
حمیدرضایی [ 1400-10-08 ]
سلام اقا دکتر من مادرم غده بدخیم سینه داره ومونوگرافی وسونوگرافی که انجام دادم گفتن بدخیم چه راهایی واسه جلوگیر پیشرفتش وجودداره
مهناز کرمی [ 1400-08-15 ]
سلام خسته نباشید ببخشید سوالی از حضور شما داشتم بنده ۴۷ ساله هستم دارای سه پسر مشکلی که دارم اینه که سینه سمت چپ بنده نوکش رو به داخل است البته نه اینکه الان این جوری شده تا اونجایی که یادمه هم این جوری بود تا حتی من نتونستم به بچه هام از اون سینه شیر بدم فقط از سینه راستم شیر دادم حالا سوالم از شما اینکه سینه چپمو که دست میزنم احساس میکنم یه چیزی بزرگ توی سینه ام هست ولی هیچ تعغیری در سینه ام نکرده وهیچ درد یا قرمزی دور سینه یا چیز دیگری مشاهده نکردم ممنون میشم مرا راهنمایی کنید تا از این نگرا
هاجربرزگر [ 1400-06-22 ]
سلام خسته نباشید سنوگرافی ک انجام دادم داخل برگه نوشته توده ی هایپو اکو ب اندازه 3میل دکترم گفت نیاز ب هیچ چیزی نیس ب نظرتون باید چکارکنم خیلی نگرانم نیاز ب دکترهای متخصص یا مامو گرافی نیس ممنون
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .