درمان سرطان پستان در مرحله اولیه
در سالهای گذشته دانشمندان به اطلاعات ارزشمندی در مورد زیست شناسی مولکولی در سرطان دست یافته اند. بروز تغییراتی در سلولهای سرطانی، منجر به رشد خارج از کنترل و گسترش این سلولها میشود. افزایش دانسته های محققان در مورد این تغییرات باعث شده که محققان انواع جدیدی از داروها را که این تغییرات اختصاصی را هدف قرار میدهند، شناسایی کنند. این داروهای هدفمند به منظور ممانعت از رشد و گسترش سلولهای سرطانی طراحی شده اند و در مقایسه با داروهای شیمی درمانی به طور اختصاصی قسمتهایی از سلول سرطانی یا ویژگیهای خاصی از سلول سرطانی را هدف میگیرند.
گاهی اوقات داروهای هدفمند در جاهایی که داروهای شیمی درمانی مؤثر نیستند به کار میروند. بعضی از داروهای هدفمند میتوانند کمک کنند تا سایر درمان ها عملکرد بهتری داشته باشند و احتمال موفقیت درمان را بالا ببرند. با توجه به نحوه ی عملکرد اختصاصی تر، عوارض جانبی داروهای هدفمند هم با عوارض جانبی شیمی درمانی متفاوت است و معمولاً این داروها آسیب کمتری به سلولهای طبیعی بدن میرسانند. بخش عمدهای از داروهای مزبور را پادتن های ساخته ی دست بشر تشکیل میدهند که مشابه پادتن هایی هستند که سیستم ایمنی بدن میسازد به همین خاطر این نوع درمان را درمان با پادتن هم می نامند.
دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص این بیماری بوده و آماده ارائه خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031
وضعیت HER2 در سرطان پستان
سلولهای سرطانی در برخی از افراد مبتلا به سرطان پستان دارای پروتئین ویژهای هستند که افزایش دهنده رشد سلول سرطانی میباشند و به نام HER2/neu یا به اختصار HER2 شناخته میشود. این موارد تحت عنوان سرطان پستان از نوع HER2 مثبت شناخته میشوند. این نوع خاص از سرطان در مقایسه با سایر سرطانهای پستان تمایل به رشد و گسترش سریعتر و بیشتری دارد. مشخص شدن وضعیت HER2 در سرطان پستان اهمیت زیادی دارد زیرا درمانهای ویژه ای علیه HER2 در دسترس میباشد.
بنابراین در بیمارانی که سرطان پستان در آنها تشخیص داده میشود علاوه بر گیرنده های هورمونی، وضعیت HER2 نیز بایست مشخص گردد. معمولاً برای تعیین وضعیت HER2 از روش ویژهای به نام IHC استفاده میشود. این روش با نوعی رنگ آمیزی خاص بر روی سلولهای بدخیم پستان که طی نمونه گیری یا حین جراحی خارج شدهاند انجام میگیرد. چنانچه نتیجه ی این آزمایش 0 تا 10+ باشد تومور از نظر HER2 منفی محسوب میشود و اگر 3+ گزارش شود نتیجه مثبت تلقی می شود. در مواردی که نتیجه 2+ گزارش شود، آزمایش تکمیلی به نام FISH یا CISH انجام میگردد تا وضعیت مثبت بودن یا منفی بودن HER2 قطعی گردد.
درمانهای هدفمند در سرطان پستان از نوع HER2 مثبت
تقریباً یک زن از هر پنج زن مبتلا به سرطان پستان واجد تومورهای HER2 مثبت است. همانگونه که ذکر شد این دسته از سرطانهای پستان، تمایل به رشد سریعتر و گسترش تهاجمی تر دارند و درمان اختصاصی تری طلب میکنند. تعدادی از داروهای هدفمند ساخته شدهاند که پروتئین HER2 را هدف قرار میدهند. از آن جمله میتوان به هرسپتین، پروتوزوماب، لاپاتینیب و... اشاره کرد. چون هرسپتین بیشتر از سایر داروها کاربرد دارد در مورد آن توضیح بیشتری داده میشود. در صورت نیاز در مورد سایر داروهای این گروه میتوانید از تیم درمان خود راهنمایی بگیرید.
هرسپتین
هرسپتین یا تراستوزوماب نوعی پادتن است. به عبارت دیگر هرسپتین یک پادتن مشابه یک پروتئین بسیار اختصاصی سیستم ایمنی بدن میباشد که به صورت مصنوعی ساخته شده است و شایعترین پادتن مورد استفاده در سرطانهای پستان HER2 مثبت، به شمار میرود. این دارو معمولاً همراه با شیمی درمانی استفاده میشود، اما ممکن است به تنهایی هم به کار برود.
در درمان سرطان پستان مرحله ی اولیه، این دارو معمولاً همزمان با شیمی درمانی (اغلب از دوره ی پنجم شیمی درمانی) شروع میشود و بعد از پایان شیمی درمانی هم هر سه هفته یک بار تا مدت یک سال بصورت تزریق وریدی استفاده میشود. برای موارد سرطان پستان پیشرفته یا درگیری سایر احشاء معمولاً دارو تا زمانی که مؤثر باشد و به درمان بیمار کمک کند استفاده میشود. هرسپتین به صورت وریدی تزریق میگردد. اولین تزریق این دارو باید حداقل طی 90 دقیقه انفوزیون شود و در صورت عدم بروز مشکل یا واکنش حساسیتی، تزریقهای بعدی میتواند طی 30 تا 90 دقیقه صورت گیرد.
اگر هنگام مراجعه به پرشک و انجام معاینات لازم و بررسی نتایج ماموگرافی یا سونو گرافی علائمی از سرطان پستان در مراجعه کننده مشاهده گردد؛ برای تشخیص دقیق لازم است نمونه برداری از توده پستان انجام شود.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
عوارض بعد از عمل سرطان سينه
تاریخ انتشار : 1402-01-29تاریخ بروز رسانی : 1403-09-14 -
رگ گیری از گردن بیمار یا پورت گذاری در شیمی درمانی
تاریخ انتشار : 1401-08-12تاریخ بروز رسانی : 1403-10-07 -
سرطان سینه در بارداری
تاریخ انتشار : 1401-11-22تاریخ بروز رسانی : 1401-12-04 -
طول عمر مبتلایان به سرطان سینه
تاریخ انتشار : 1402-02-14تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
تشخیص زودرس بیماریهای پستان با معاینه توسط خود فرد
تاریخ انتشار : 1387-05-05تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .