آیا ورزش کردن بر سرطان سینه تاثیر گذار است ؟
داشتن زندگی پرتحرک و فعال، علاوه بر اینکه میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون بالا، دیابت و پوکی استخوان را کاهش دهد، میتواند خطر ابتلا به انواع سرطان به ویژه سرطان پستان، روده بزرگ و رحم را نیز کم کند. فعال بودن و ورزش کردن همچنین میتواند به پیشگیری از چاقی نیز کمک نماید که این موضوع به نوبه ی خود خطر ابتلا به سرطانهایی که با اضافه وزن مرتبط هستند را کاهش میدهد.
زنانی که پس از تشخیص سرطان پستان، فعالیت بدنی متوسطی دارند، نتایج بالینی بهتری میگیرند. افزایش نسبی فعالیت بدنی نیز با بهبودی قابل توجه در مبتلایان به سرطان پستان مراحل اولیه همراه است. لازم است بدانیم داشتن فعالیت بدنی، چه در حین درمان و چه پس از اتمام درمان، نه تنها بی خطر میباشد؛ بلکه منجر به افزایش قدرت بدنی و تناسب اندام، بهبود تصویر ذهنی بدن و افزایش کیفیت زندگی و کاهش اضطراب، افسردگی و خستگی در فرد مبتلا میشود.
شواهد حاکی از آن است که ابتلا به سرطان پستان اغلب با کاهش فعالیت جسمانی در فرد همراه است. بنابراین نیاز به برنامه ریزی به منظور افزایش فعالیت بدنی در مبتلایان به سرطان پستان بیشتر احساس میگردد.
دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص این بیماری بوده و آماده ارائه خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031
برای دستیابی به این هدف توصیه میشود افراد بزرگسال در هفته حدقل 150 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط یا 75 دقیقه فعالیت بدنی شدید علاوه بر فعالیتهای معمول روزانه داشته باشند و بهتر است این فعالیتها در طول هفته تقسیم شوند. این میزان فعالیت تأثیرات آشکاری بر روی سلامتی فرد خواهد داشت و میزان فعالیت بالاتر از آن حتی برای کاهش خطر ابتلاء به سرطان مفیدتر هم میباشد.
در افرادی که فعالیت جسمانی چندانی ندارند یا به تازگی یک فعالیت بدنی را شروع کردهاند، سطح فعالیت کمتر از این میزان هم، میتواند برای سلامتی آنها خصوصاً سلامت قلبشان مفید باشد. مقدار و شدت فعالیت میتواند به تدریج افزایش یابد. بیشتر بچها و بالغین جوان میتوانند با اطمینان فعالیتهای متوسط یا شدید را بدون بررسی پزشکی انجام دهند، اما زنان بالای 50 سال و افرادی که بیماری مزمن یا عامل خطر برای بیماریهای قلبی دارند، باید قبل از شروع یک برنامه فعالیتی شدید با پزشک خود مشورت نمایند.
مدت زمانی که صرف نشستن میشود، بسیار مهم است. زیاد نشستن خطر چاقی، دیابت تیپ دو، بیماریهای قلبی، بعضی انواع سرطان و همچنین مرگ در سنین پایین تر را افزایش میدهد. تغییرات سبک زندگی و پیشرفت تکنولوژی باعث شده است که مردم فعالیت کمتری داشته باشند و هر روز زمان بیشتری را در حالت نشسته به سر ببرند. بدین منظور توصیه میشود نشستن، دراز کشیدن و تماشا کردن تلویزیون و پرداختن به سرگرمی مشابه از قبیل شبکه های اجتماعی و بازیهای رایانه ای تا حد ممکن محدود شوند. میتوان از یک دوچرخه ثابت یا تردمیل هنگام تماشای تلویزیون استفاده کرد.
خاطر نشان میشود انجام فعالیت بدنی حتی مقداری بیش از حد معمول صرف نظر از شدت آن، میتواند افزایش سلامتی را به دنبال داشته باشد. بنابراین توصیه میشود :
تا حد امکان برای رسیدن به مقصد، به جای رانندگی، قدم بزنید یا دوچرخه سواری کنید.
کنترل تلویزیون را کنار گذاشته، بجای استفاده از آن چند قدم راه بروید.
چنانچه منع پزشکی ندارید بجای آسانسور از پله استفاده کنید.
چنانچه از وسایل نقلیه عمومی استفاده میکنید کمی قبل از مقصد از آن پیاده شده، بقیه مسیر را پیاده طی کنید.
اگر برایتان امکانپذیر است چند حرکت کششی کوتاه یا یک پیاده روی سریع کوتاه در محل کار انجام دهید.
هنگام صحبت کردن با تلفن همراه راه بروید.
تعطیلات فعالی را برای خود برنامه ریزی کنید.
تعداد قدم های روزانه خود را افزایش دهید.
عضو یک تیم ورزشی شوید یا در کلاسهای ورزشی ثبت نام کنید.
تشخیص زودرس سرطان پستان میتواند مراحل درمان را به طور چشمگیری موفقیت آمیز رقم بزند و در بسیاری از موارد بیمار را از مرگ در اثر پیشرفت سرطان و عدم کارایی روشهای درمانی نجات دهد. برای مطالعه مطلب تشخیص زودرس سرطان پستان کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
عوامل خطرساز برای سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1399-12-04تاریخ بروز رسانی : 1403-04-28 -
ایا سن با ابتلا به سرطان پستان مرتبط است؟
تاریخ انتشار : 1401-04-15تاریخ بروز رسانی : 1403-09-03 -
عوامل خطرناک تغییر ناپذیری که بر بروز سرطان سینه تاثیر دارند
تاریخ انتشار : 1401-12-26تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
راههای طلایی تشخیص سرطان سینه
تاریخ انتشار : 1401-01-14تاریخ بروز رسانی : 1403-05-27 -
کارسینوم داکت های شیری (DCIS) یا سرطان سینه غیرتهاجمی چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-10-28تاریخ بروز رسانی : 1403-04-28
نظرات کاربران درباره این مطلب :طاهره زمانی [ 1402-06-17 ]
سلام من زن ۳۷ ساله هستم وبه سرطان پستان مبتلا بودم چهار ماه پیش توده را عمل کردم و۸جلسه شیمی درمانی انجام دادم الان ۴۰ روز است از پایان شیمی میگذرد خیلی ضعف ودرد داره تو پاهام میخواستم بپرسم با ورزش کردن میتوانم بهتر بشم یا نه ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .