درباره سرطان سینه بیشتر بدانید
اگر شما نیز با شنیدن خبر افزایش رشد سرطان در جوامع امروزی خصوصا سرطان سینه دچار نگرانی شده اید ادامه ی مطلب را از دست ندهید. در زیر گام هایی ساده برای کاهش ریسک ابتلا ارایه میشوند که همگی میتوانند سبک زندگی شما را به سمت سالم تر شدن و محافظت در برابر بیماری ها مختلف هدایت کنند.
دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص زود هنگام این بیماری بوده و آماده ارائه خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031
چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهیم؟
تحقیقات نشان داده است حتی در مواردی که فرد از لحاظ ژنتیکی مستعد بروز سرطان پستان باشد ، تغییر عادات غذایی و رعایت مواردی که به آن اشاره خواهیم کرد توانسته تا حد قابل توجهی این خطر را کاهش دهد. اما این موارد چه هستند؟
1. وزنتان را در محدوده سالم نگه دارید
اگر دچار اضافه وزن و چاقی نیستید ، تلاش کنید این وضعیت مطلوب برای همیشه حفظ شود اما اگر در دسته ی افراد دارای اضافه وزن قرار دارید با مراجعه به پزشک تغذیه و بکارگیری راه کار هایی ساده مانند کاهش کالری مصرفی و افزودن ورزش روزانه به برنامه تان، وزن خود را به حالت ایده آل بازگردانید.
2. پر تحرک تر شوید
افزودن فعالیت های فیزیکی به برنامه روزانه میتواند تاثیر چشم گیری در افزایش سطح ایمنی بدن و مقاومت آن در برابر بیماری ها داشته باشد. میدانیم ایمن بودن بدن از فاکتورهای تعیین کننده در بروز یا شکست دادن بیماری ها است پس توصیه میشود بزرگسالان در هفته حداقل 150 دقیقه را برای ورزش های پر شدت مانند هوازی اختصاص دهند.
3. اگر الکل مصرف میکنید ، آنرا محدود و متوقف کنید
تحقیقات نشان داده است بین مصرف الکل و ریسک ابتلا به سرطان سینه ارتباط مستقیمی وجود دارد بنابراین بهتر است تا حد ممکن از مصرف نوشیدنی های الکی اجتناب کنید.
4. به نوزاد خود شیر بدهید
جالب است بدانید زنانی که در 6 ماه اول تولد فرزندشان ، او را از شیر خود تغذیه کردند، در مقایسع با مادرانی که به فرزندشان شیر خشک دادند ، 10 درصد کمتر در معرض مرگ بر اثر سرطان پستان قرار داشتند و علت آن هم قطع شدن سیکل قاعدگی در دوران شیر دهی و در نتیجه کاهش میزان هرمون استروژن میباشد چرا که سطح بالای هرمون استروژن هم از عواملیست که ممکن است زمینه ی بروز سرطان پستان را محیا کند.
5. درمان های هرمونی را محدود کنید
بنیاد سلامت زنان تحقیاتی را منتشر کرد که نتایج آن نشان میداد زنانی که در مدت طولانی تحت درمان های هرمونی مبتنی بر استروژن و پروژسترون هستند ، شانس بروز سرطان پستان را تا 24 درصد در بدن خود افزایش میدهند. بنابراین تا زمانی که خطر جدی متوجه شما نباشد میتوانید مواردی چون یائسگی یا گرگرفتگی را با مشورت پزشک با کمترین دز مصرفی و کوتاهترین زمان ممکن درمان کنید و یا در مورد انتخابهای دیگری که پیشِ رو دارید، مشورت کنید.
6. از قرار گرفتن در معرض پرتو های پزشکی تا حد امکان دوری کنید
در اغلب روش های تصویر برداری پزشکی از دوزهای بالای پرتو ها استفاده میشود و برخی از تحقیقات نشان می دهد ارتباطی بین سرطان پستان و قرار گرفتن در معرض اشعه در طول زندگی شما وجود دارد. انجام چنین آزمایشاتی را فقط در صورت لزوم و با رعایت احتیاط های لازم و مشورت پزشک انجام دهید.
آیا ارتباطی بین قرص های جلوگیری از بارداری و سرطان پستان وجود دارد؟
برخی شواهد نشان می دهد که قرص های جلوگیری از بارداری و آی یو دی هورمونهایی آزاد می کند که خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد. اما خطر بسیار ناچیز در نظر گرفته می شود و پس از قطع استفاده از داروهای ضد بارداری هورمونی ، این خطر کاهش می یابد. یک مطالعه اخیر نشان داده است که ارتباطی بین استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری هورمونی و سرطان پستان وجود دارد که تعیین می کند برای هر 7690 زنی که حداقل برای یک سال از روشهای پیشگیری از بارداری هورمونی استفاده می کنند ، یک سرطان پستان قابل انتظار است. پس گزینه های پیشگیری از بارداری را با پزشک خود در میان بگذارید. همچنین مزایای پیشگیری از بارداری هورمونی ، مانند کنترل خونریزی قاعدگی ، جلوگیری از بارداری ناخواسته و کاهش خطر ابتلا به سایر سرطان ها از جمله سرطان آندومتر و سرطان تخمدان را در تصمیم گیری تان در نظر بگیرید.
سابقهی سرطان سینه را در خانوادهی خود بررسی کنید
حدود ۵ تا ۱۰ درصد موارد ابتلا به سرطان سینه ارثی هستند و بهواسطهی جهشهای ژنی از نسلی به نسل دیگر منتقل شدهاند. اهمیت ژنهای خانوادهی پدری شما بهاندازهی خانوادهی مادری مهم است. جالب است بدانید مردها میتوانند حامل ژنهای معیوبی مانند BRCA1 و BRCA2 باشند که نهتنها خطر ابتلا به سرطان پستان بلکه خطر ابتلا به سرطان تخمدان و پانکراس را نیز در زنها، افزایش میدهد. علاوه براین، وجود چندین مورد ابتلا به سرطان در خانوادهی پدری و مادری شما، میتواند نشانهای بر وجود ژن سرطان در خانوادهی شما باشد اگر سابقهی پزشکی خانوادهی شما نگرانکننده است، از یک متخصص ژنتیک کمک بگیرید. مشاوران ژنتیک میتوانند اطلاعاتی دقیق و بهروزی را در مورد خطر ابتلا به سرطان به شما بدهند ،آنها به شما کمک میکنند که نتایج آزمایشهای ژنتیکی خود را بفهمید و براساس آنها تصمیم بگیرید. همچنین مشاوران میتوانند مشخص کنند که آیا آزمایشهای ژنتیکی برای شما مناسب است یا خیر.
همانطور که در این مطلب ذکر کردیم، پیشگیری از سرطان پستان شامل مجموعه راهکارهایی است که در راستای اجتناب از ایجاد فاکتورهای زمینه ساز این سرطان و بکارگیری عوامل و روش های پیشگیری از بیماری ها انجام می شود. برخی از این عوامل ارتباط مستقیمی با عادات روزانه و سبک زندگی ما دارند و با تغییری هر چند کوچک می توانیم خطر ابتلا را به حداقل کاهش دهیم. بارها و بارها از فواید داشتن رژیم غذایی سالم و فعالیت جسمانی خوانده ایم و شنیده ایم. این قبیل عوامل به طور کامل در اختیار و تحت کنترل ما هستند و می توانیم در راستای کاهش خطر ابتلا به سرطان آنها را دراولویت زندگی قرار دهیم.
تشخیص زودرس سرطان پستان میتواند مراحل درمان را به طور چشمگیری موفقیت آمیز رقم بزند و در بسیاری از موراد بیمار را از مرگ در اثر پیشرفت سرطان و عدم کارایی روشهای درمانی نجات دهد. برای مطالعه مطلب تشخیص زودرس سرطان پستان کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آخرین گزینه های درمان سرطان پستان در ایران
تاریخ انتشار : 1402-06-07تاریخ بروز رسانی : 1402-07-02 -
تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه
تاریخ انتشار : 1399-12-13تاریخ بروز رسانی : 1403-05-27 -
کارسینوم داکت های شیری (DCIS) یا سرطان سینه غیرتهاجمی چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-10-28تاریخ بروز رسانی : 1403-04-28 -
چه کسانی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان هستند؟
تاریخ انتشار : 1387-04-20تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
توصیه های غذایی برای جلوگیری از سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1387-04-17تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19
نظرات کاربران درباره این مطلب :جوانمرد [ 1402-07-10 ]
سلام خسته نباشید خاله من سرطان سینه داره دکترا گفتن پخش شده نمیشه بُرید احتمال مرگ داره و با شیمی درمانی لاقل بیشتر زنده میمونی
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .