اقدامات لازم پس از بزرگ کردن سینه با جراحی
سینه یکی از اندام های خاص و مهم برای افزایش زیبایی و تناسب اندام برای بانوان است. داشتن سینه های خوش فرم و متناسب برای بانوان بسیار مهم تلقی شده و باعث افزایش اعتماد به نفس و افزایش جذابیت زنانگی آنها می شود. برخی از افراد ذاتاً و به طور طبیعی سینه های بزرگ دارند؛ ولی برخی از افراد سینه هایی کوچک دارند. برای افزایش حجم، ارتقای زیبایی و فرم دهی سینه روش های مختلفی مانند پروتز سینه وجود دارد. عمل پروتز سینه از جمله جراحی ها در حوزه زیبایی و پلاستیک است که با قرارگیری پروتز در بافت سینه، سبب خوش فرم تر شدن و افزایش سایز سینه می شود. مراقبت های بعد از پروتز سینه نقش بسیار مهمی در نتیجه عمل و جلوگیری از ایجاد عوارض دارد. ایجاد مشکل در دوران نقاهت می تواند نتیجه جراحی را تحت تأثیر قرار دهد. در طول این مدت، دستور العمل هایی که پزشک به بیمار می دهد تا دنبال شود، اهمیت بسیار بالایی دارد و لازم است که در فواصل زمانی مشخص به پزشک مراجعه گردد.
مزایای بزرگ کردن پستان
- افزایش حجم سینه به میزان دلخواه
- عمر و دوام طولانی مدت پروتزها
- رفع عدم قرینگی سینه ها
- رفع شل شدگی و افتادگی سینه مختصر
عمل بزرگ کردن پستان
پزشکان متخصص ابتدا تمامی شرایط بیمار را بررسی می کنند، سپس بهترین روش جراحی پروتز را به ایشان اعلام می دارند. به طور کلی می توان 4 مرحله اصلی را برای به منظور بزرگ کردن پستان در نظر گرفت. این چهار مرحله عبارتند از:
1. معاینه و بیهوشی پیش از انجام عمل پروتز سینه
اولین مرحله از عمل پروتز پستان را بررسی شرایط بیمار و بیهوشی می دانیم. وضعیت سلامتی شما در این مرحله به طور کامل مانیتور می شود و بهترین روش برای بیهوشی انتخاب می گردد؛ این روش معمولاً بیهوشی عمومی است.
2. ایجاد برش های لازم در جراحی پروتز سینه
می توان برای جایگذاری پروتز در بافت سینه از برش زیربغل یا دور هاله سینه استفاده کرد؛ ولی این دو برش به نسبت برش زیر سینه بسیار کمتر استفاده می شود. در شرایط خاصی جراح از برش زیر بغل یا دور هاله سینه استفاده می کند. به طور کل در جراحی پروتز سینه از سه نوع برش زیر بهره می گیرد:
- برش زیر سینه
- برش زیر بغل
- برش در هاله نوک سینه
3. قرارگیری پروتز در بافت سینه
پروتز یا ایمپلنت را می توان به دو صورت در داخل بافت سینه قرار داد، یکی زیر عضله فاشیا و دیگری روی آن. انتخاب از میان این دو بر اساس تشخیص پزشک و شرایط جراحی انجام می گیرد.
4. بخیه زدن و پایان عمل پروتز سینه
بخیه های جراحی پروتز سینه به گونه ای ایجاد می شوند که تا بیشترین حد ممکن در چین های طبیعی سینه یا زیر بغل پنهان شوند.
اقدامات قبل از بزرگ کردن پستان
- قبل از پروتز سينه حتماً سوتین مخصوص را تهیه کنید؛ زیرا بعد از عمل پروتز سينه به صورت شبانه روزی باید از آن استفاده کنید.
- قبل از جراحی پروتز سينه فتوگرافی های مورد نیاز را تهیه کنید.
- در صورت باردار بودن عمل را در زمان دیگری انجام دهید.
- در انتخاب جنس و فرم پروتز، دقت لازم کنید.
- آزمایشات مورد نیاز را انجام دهید.
- برای جراحی به صورت ناشتا مراجعه کنید.
- قبل از عمل استحمام کنید.
- در صورت داشتن بیماری خاص یا مصرف دارو به متخصص خود اطلاع دهید.
اهداف مراقبت های بعد از عمل بزرگ کردن پستان
- جلوگیری از وقوع عفونت در محل زخم ها
- کنترل و کاهش درد، کبودی و ورم
- ممانعت از باز شدن بخیه ها و خونریزی
- جلوگیری از برجای ماندن اسکار و اثر زخم
- حفظ پروتزها در محل
نکات مراقبتی پس از عمل بزرگ کردن پستان
- بیماران بعد از انجام پروتز سینه به طور معمول در همان روز مرخص می شوند. قبل از ترخیص در مورد مراقبت های بعد از پروتز سینه و رسیدگی به زخم های جراحی توصیه های لازم را در اختیار شما قرار می دهد. همچنین داروهایی را برای کاهش عفونت و تسکین درد برای شما تجویز می نماید.
- در ناحیه برش جراحی معمولاً در چند روز اول احساس درد و سنگینی می نمایید که می توانید با داروهای مسکن که توسط پزشک تجویز می شود این درد را تسکین دهید.
- پس از جراحی داروهایی که توسط پزشکتان تجویز شده را به صورت منظم و تا آخر برای جلوگیری از عدم بروز مشکلات احتمالی مصرف نمایید.
- بعد از ترخیص، ممکن است در منزل به دلیل اثرات داروهای بیهوشی احساس گیجی و سنگینی نمایید و در برخی موارد احساس تهوع داشته باشید که این امر طبیعی می باشد و جای نگرانی ندارد.
- در دوره نقاهت پروتز سینه می توانید برای کاهش تورم با تأیید پزشک، پیاده روی را شروع نمایید.( در ابتدا به آرامی راه بروید).
- برای کاهش تورم و کبودی های ناشی از جراحی می توانید از آناناس تازه استفاده نمایید. این ماده غذایی به دلیل داشت ویتامین ث و ماده بروملین موجب برطرف شدن کبودی ها و تورم می شود. همچنین مصرف نمک را به مدت دو هفته به منظور کاهش تورم و احتمال تجمع مایع کاهش دهید.
- ۴۸ ساعت بعد از جراحی، استحمام بلامانع است.
- ۱ تا ۲ هفته پس از جراحی پروتز سینه از رانندگی کردن پرهیز نمایید.
- اجتناب کردن از مصرف آسپرین و داروهای مشابه دیگر مگر با تأیید جراح.
- در ۲۴ ساعت اولیه پس از جراحی حتماً یک همراه در کنار خود داشته باشید تا در صورت نیاز از او کمک بگیرید.
- در ۳ هفته اول بعد از جراحی در هنگام استراحت به پشت بخوابید و از خوابیدن به پهلو و بروی شکم خودداری نمایید؛ زیرا در هنگام خوابیدن به پشت پروتزها در بهترین محل خود قرار می گیرند و امکان جابه جایی وجود ندارد.
- استفاده از سوتین طبی بعد از عمل پروتز ضروری می باشد؛ زیرا همانند پانسمان عمل می کند و پروتز را در بهترین وضعیت نگه می دارد ( به مدت یک ماه به صورت شبانه روزی از سوتین طبی استفاده نمایید).
- استفاده از کمپرس یخ بعد از جراحی پروتز پستان، کبودی و تورم را کاهش می دهد برای انجام این کار می توانید چند تکه یخ را در کیسه قرار دهید و در ناحیه ای که کبودی و تورم مشاهده می شود بگذارید.
- برای مدت ۲ هفته از بلند کردن بیش از حد دست و بلند کردن اشیاء خودداری نمایید؛ زیرا با انجام این اعمال، فشاری بروی عضلات قفسه سینه وارد می شود.
- توصیه می شود دو هفته اولیه پس از جراحی بزرگ کردن سینه از کشیدن سیگار اجتناب نمایید؛ زیرا کشیدن سیگار موجب کاهش جریان خون می شود و در روند بهبودی تأثیرگذار می باشد.
- حالت تهوع بعد از جراحی طبیعی می باشد که به علت بیهوشی است نگرانی در این رابطه نداشته باشید.
- کمپرس یخ راهی است که علاوه بر ورم، درد را تا حدودی نیز کم می کند.
- پوشیدن گن های طبی که به جریان بهتر خون کمک میکند نیز از راهکارهای کنترل درد به حساب می آید.
زمان مورد نیاز انجام مراقبت های بعد از بزرگ کردن پستان
در این خصوص پاسخ جراح برای هر فرد ممکن است یکسان نباشد؛ چرا که طبق بررسی و آنالیزهای انجام شده در این زمینه، بدن هر فرد میتواند واکنش متفاوتی به جراحی داشته باشد. به طور مثال عضلات و پوست برخی از افراد حساس بوده و با کوچکترین ضربه هم دچار کبودی و ورم میشود یا بالعکس.
عوارض بزرگ کردن پستان
از عوارض موقت جراحی سینه که اغلب در همه جراحیها در اثر بیهوشی، انعقاد خون یا واکنش آلرژیک بروز میکنند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- درد و خونریزی
- تورم و کبودی
- تغییر رنگ پوست
- ماندن جای زخم
- آسیب به اعصاب و عضلات ناحیه سینه
- تورم غدد لنفاوی در بافت سینه
- عدم تقارن سینه
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
عوامل موثر در بروز افتادگی پستان
تاریخ انتشار : 1400-09-22تاریخ بروز رسانی : 1403-06-10 -
کاهش حس نوک پستان پس از جراحی
تاریخ انتشار : 1401-09-21تاریخ بروز رسانی : 1403-05-21 -
در چه مواردی نمیتوان جراحی پروتز پستان انجام داد؟
تاریخ انتشار : 1400-07-03تاریخ بروز رسانی : 1403-03-02 -
آيا پروتز سينه بايد تعويض یا برداشته شود؟
تاریخ انتشار : 1402-03-01تاریخ بروز رسانی : 1402-03-10 -
لزوم تامین آهن قبل از جراحی پستان
تاریخ انتشار : 1401-09-25تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .