آیا بدون جراحی می توان سرطان سینه را درمان کرد؟
سرطان سینه یکی از شایعترین انواع سرطان در میان زنان است و به دلیل پیچیدگیهای آن، همواره به عنوان یک چالش بزرگ در حوزه پزشکی مطرح بوده است. یکی از پرسشهای اساسی که بسیاری از بیماران با آن مواجه هستند این است: "آیا سرطان سینه درمان دارد؟" و اگر بله، "درمان قطعی سرطان سینه چیست؟". با پیشرفتهای اخیر در علم پزشکی، روشهای درمانی مختلفی برای مقابله با این بیماری توسعه یافتهاند که شامل درمانهای غیرجراحی نیز میشود. این روشها به ویژه برای بیمارانی که نمیتوانند یا نمیخواهند تحت عمل جراحی قرار گیرند، بسیار حائز اهمیت هستند. اما آیا سرطان سینه بدخیم قابل درمان است؟ پاسخ به این سوال بستگی به مرحله تشخیص و نوع درمان دارد. در این مقاله، به بررسی جامع روشهای درمان سرطان سینه، به خصوص درمانهای غیرجراحی می پردازیم. هدف ما افزایش آگاهی عمومی و ارائه اطلاعات دقیق و مفید برای بیماران در جهت بهبود روشهای درمانی موجود است.
روشهای درمان بدون جراحی سرطان سینه
-
شیمی درمانی یا کموتراپی
شیمی درمانی یا کموتراپی بخشی از برنامه درمانی در سرطان سینه محسوب می گردد. در مواردی شیمی درمانی قبل از جراحی سرطان و گاهی بعد از جراحی انجام می گیرد. در این روش برای از بین بردن سلول های سرطانی از دارو استفاده می شود. اگر شیمی درمانی قبل از جراحی انجام گیرد به آن نئوادجوانت کموتراپی گفته می شود. در صورتی که تومور بزرگتر از 3 سانتی متر باشد از این متد استفاده می شود که معمولاً موجب کوچک تر شدن تومور قبل از جراحی می شود.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: شیمی درمانی در سرطان پستان
شیمی درمانی به شکل قرص یا تزریق وریدی به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه یا هر دو هفته یکبار انجام می شود. برنامه ی شیمی درمانی بر اساس شرایط بیمار طراحی می شود و ممکن است یک یا چند داروی ترکیبی دریافت کند.
-
هورمون درمانی در سرطان سینه
هورمون های زنانه (استروژن و پروژسترون) سوخت لازم برای فعالیت بعضی از سلول های سرطانی محسوب می شوند. در حقیقت این هورمون ها به رشد و گسترش سلول های سرطانی کمک می کنند. هورمون درمانی، هورمون های مورد نظر را اضافه، مسدود یا حذف می کند. هورمون درمانی در سرطان سینه میتواند به تنهایی یا به همراه روشهای دیگر درمان توسط پزشک معالج انتخاب شود.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: هورمون درمانی سرطان پستان
در سرطان پستان، دو نوع هورمون درمانی وجود دارد:
- داروهایی که از حمایت استروژن و پروژسترون از رشد سلول های سرطانی ممانعت می کنند.
- داروها یا جراحی هایی که تولید هورمون استرژن و پروژسترون را متوقف می کنند.
هورمون درمانی برای تمامی بیماران کاربرد ندارد در افرادی انجام می گیرد که گیرنده هورمون های استروژن و پروژسترون مثبت داشته باشند و در افرادی که گیرنده منفی هستند معمولاً هورمون درمانی جایی ندارد.
-
پرتودرمانی در درمان سرطان سینه
در این روش، سلول های سرطانی را با تابش پرتوهای قوی از بین می برند. پرتودرمانی به جلوگیری از رشد، تقسیم یا گسترش سلول های سرطانی به دیگر نواحی بدن هم کمک می کند. از آنجایی که پرتودرمانی فقط سلول های سرطانی را هدف می گیرد، کمترین آسیب را به سلول های سالم اطراف وارد می کند.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: رادیوتراپی یا اشعه درمانی
-
ایمونوتراپی
تقویت یا آمادهسازی سیستم ایمنی بدن برای درمان سرطان پستان، از روشهای درمانی مدرن به حساب میآید. ایمونوتراپی به دنبال آن است تا قدرت دفاع طبیعی بدن را تقویت کند. در این صورت سیستم ایمنی بدن میتواند با سرطان مقابله کرده و به سلولهای سرطانی حمله کند. روش درمانی ایمونوتراپی را میتوان برای درمان سرطان پستان سه گانه منفی به کار برد. همچنین، این روش درمانی برای بهبود بیماران مبتلا به مراحل اولیه سرطان پستان پر خطر مفید خواهد بود.
پمبرولیزوماب یکی از مهمترین داروهایی است که در روش ایمونوتراپی به کار میرود. این دارو توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، برای درمان سرطان پستان پر خطر و سرطان سه گانه منفی تأیید گردیده است. معمولاً از ترکیب داروی پمبرولیزوماب با داروهای شیمی درمانی، برای پیش از جراحی سرطان پستان استفاده میشود. البته در فرایند تکمیل درمان سرطان پستان پس از جراحی نیز از این داروی ایمونوتراپی استفاده خواهد شد. این که داروهای ایمونوتراپی تا چه زمانی باید توسط بیمار مصرف شوند، کاملاً به وضعیت بیمار و نظر پزشک متخصص بستگی خواهد داشت.
-
استفاده از روش پادتن درمانی برای درمان سرطان پستان
یکی از جدیدترین روشهای درمانی برای درمان سرطان پستان، پادتن درمانی سرطان پستان نام دارد. این روش نیز نوعی ایمونوتراپی به حساب میآید. در واقع، هنگامی که سیستم ایمنی بدن یک عامل مزاحم یا مضر در بدن تشخیص دهد، آنتی بادی لازم برای مقابله با آن را خواهد ساخت. آنتی بادیها، مولکولها یا پروتئینهایی هستند که میتوانند به آنتی ژنها متصل شده و با عفونت یا عوامل مزاحم مبارزه کنند. آنتی ژنها نیز به مولکولهایی اطلاق میشود که پاسخ ایمنی در بدن را آغاز میکنند. در روش پادتن درمانی برای درمان سرطان پستان، آنتی بادیهای مونوکلونال در آزمایشگاه تولید میگردند. این آنتی بادیها به صورت طبیعی نیز در بدن وجود دارند. با این حال، آنتی بادیهای ساخته شده در آزمایشگاه نیز به بدن تزریق میگردند. تزریق پادتنهای یاد شده، به روشهای مختلفی مانع از رشد تومور یا پیشرفت آن میشوند. به این ترتیب، پادتن درمانی میتواند به درمان سرطان پستان کمک شایانی کند.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان های جراحی و غیرجراحی جدید در سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1401-03-07تاریخ بروز رسانی : 1403-05-03 -
روشهای انجام جراحی پستان در مبتلایان به سرطان
تاریخ انتشار : 1400-01-21تاریخ بروز رسانی : 1403-05-16 -
چرا جراحی سرطان پستان انجام می شود؟
تاریخ انتشار : 1400-06-24تاریخ بروز رسانی : 1403-05-16 -
جراحی سرطان پستان و انکوپلاستی
تاریخ انتشار : 1401-10-06تاریخ بروز رسانی : 1403-05-16 -
آیا بعد از جراحی لامپکتومی ظاهر سینه تغییر می کند؟
تاریخ انتشار : 1400-12-18تاریخ بروز رسانی : 1403-04-24
نظرات کاربران درباره این مطلب :فرشته شریفیان [ 1402-01-20 ]
دکتر حکیمیان بسیار مهربان و با اخلاق و حاذق هستند . براشون آرزوی سلامتی و شادکامی و عمر با عزت دارم .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .