مقایسه جراحی لامپکتومی و ماستکتومی پستان
همان طور که می دانید سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها محسوب می شود که معمولا خانم ها را گرفتار می کند. این بیماری عوامل متعددی دارد، از جمله داشتن زمینه ارثی بیماری، جهش ژنتیکی، افزایش سن و همچنین سبک زندگی ناسالم و اضافه وزن. حال لازم به ذکر است که الزاما هر توده ای در سینه خطرناک و سرطانی نیست، البته گاهی هم ممکن است توده سرطانی باشد و حتی متاستاز بدهد و از طریق لنف به بقیه اندام ها منتقل شود.
دو نوع عمل جراحی برای خارج کردن توده ها از سینه وجود دارد که تشخیص نوع عمل برای هر بیمار به نسبت شرایطی که دارد بر عهده پزشک است که تشخیصی نسبتا سخت محسوب می شود. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر عمل های ماستکتومی و لامپکتومی و تفاوت هایی که دارند می پردازیم.
جراحی لامپکتومی
این روش جراحی، روشی است که در آن تنها سلول های توده سرطانی از سینه حذف می شوند و با ایجاد برشی کوچک در ناحیه ای از سینه، به تومور دسترسی می یابند و آن را خارج می کنند. این روش تقریبا بی خطر است از این نظر که حالت سینه و بیشتر بافت آن را حفظ می کند و به تخلیه کل پستان نمی پردازد، به همین خاطر به آن جراحی محافظت از پستان یا ماستکتومی جزئی هم گفته می شود.
همچنین بخوانید: عوارض و مراقبتهای جراحی لامپکتومی
این روش برای افرادی که توده های غیر سرطانی دارند، توده های کوچک و زیاد نزدیک به هم دارند یا آن هایی که در مراحل اول و دوم سرطان هستند و هنوز سرطان کل پستان را درگیر نکرده، استفاده می شود. این جراحی معمولا به صوت ترکیبی با روش های دیگر مانند پرتو درمانی برای درمان سرطان استفاده می شود و مثل همه عمل ها عوارضی هم دارد، برای مثال:
- حساسیت به داروی بی هوشی و احساس سر درد و سرگیجه
- احتمال آمبولی در اثر ورود لخته به جریان خون
- ایجاد عفونت
- خونریزی محل جراحی و افت هوشیاری
جراحی ماستکتومی
جراحی ماستکتومی به عملی گفته می شود که طی آن کل بافت پستان و حتی گاها پوست آن برداشته می شود. این روش برای افرادی پیشنهاد می شود که:
- کسانی که دارای ریسک ابتلا به سرطان پستان هستند
- افرادی که قبلا به کنسر مبتلا شده اند و اکنون دچار عود مجدد سرطان شده اند
- افرادی که در استیج صفر سرطان به سر می برند افرادی که در مرحله پیشرفته سرطان و استیج سه و چهار هستند
- لازم به ذکر است که در بانوان باردار چون پرتو درمانی برای بچه مضر است و همانطور که گفتیم لامپکتومی همراه با پرتودرمانی است، از این روش استفاده می شود که پس از جراحی نیاز به درمان نیست.
انواع جراحی ماستکتومی:
این عمل روش های متعددی دارد که به برخی از آن ها می پردازیم:
- توتال ماستکتومی یا سیمپل ماستکتومی که کل بافت پستان به همراه پوست آن برداشته می شود.
- ماستکتومی رادیکال مدیفیه که در آن علاوه بر بافت سینه و پوست، تعدادی از غدد لنفاوی سطح یک و دو هم برداشته می شود.
- رادیکال ماستکتومی که روشی منسوخ شده و قدیمی است، بسیار گسترده می باشد که علاوه برموارد قبل، غدد لنفاوی سطح سه و چهار و عضلات سینه ای هم برداشته می شود.
- ماستکتومی ساب کوتانئوس که بافت پستان و نوک سینه برداشته می شود ولی پوست سینه حفظ می شود و امروزه از این روش بسیار استفاده می شود و روشی نوین است. روش دیگر که از زیر مجموعه های همین روش است، و بسیار پیچیده تر است که علاوه بر پوست، نوک سینه هم حفظ می شود و انجام این عمل نیاز به سال ها تجربه دارد.
عوارض جراحی ماستکتومی:
در این بخش به ذکر چند مورد از عوارض این نوع جراحی می پردازیم:
- عفونت(این عارضه بیشتر در افراد مبتلا به دیابت مشاهده می شود که برای آن ها آنتی بیوتیک تجویز می شود)
- خونریزی
- زخم
- درد ناحیه جراحی شده
- تورم(ورم لنفاوی در بازو)
- بی حسی زیر بغل ناشی از برداشتن غدد لنفاوی
- هماتوم(تجمع خون در محل جراحی)
تفاوت های لامپکتومی و ماستکتومی
همان طور که بیان شد لامپکتومی روشی است که نسبت به ماستکتومی کم تر تهاجمی است و سیف محسوب می شود. علاوه بر عوارض کمتر جسمی پس از جراحی، می توان به روحیه بهتر بیمار پس از این جراحی هم اشاره کرد. درواقع چون تغییر زیادی در ظاهر فرد به وجود نمی آید، فرد راحت تر بامشکل خود کنار می آید و می تواند در اجتماع حضور داشته باشد.
عمل لیفت همراه با پروتز سینه یکی از روشهای افزایش حجم، بالا بردن و خوش فرم نمودن سینه است. این جراحی توسط دکتر سید محمدرضا حکیمیان در اصفهان قابل انجام است. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36294896 - 031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
عمل جراحی ترمیمی یا بازسازی پستان چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-06-22تاریخ بروز رسانی : 1403-04-28
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .