عوامل موثر در بروز افتادگی پستان
افتادگی پستان ها یکی از مشکلات شایع در میان خانم ها، به ویژه خانم های میانسال است؛ که با افزایش سن رخ می دهد. سن مشخصی برای افتادگی پستان ها وجود ندارد. علل مختلفی می تواند سبب افتادگی پستان ها شود؛ در نتیجه این عارضه می تواند در سنین مختلف برای افراد مختلف اتفاق بیفتد. حتی اگر در دهه سی و چهل سالگی از افتادگی پستان ها نجات یابید، به احتمال زیاد تغییرات شدید هورمونی ناشی از یائسگی سبب بروز این بیماری می شود. هرچند این بیماری برای فرد خطری به همراه ندارد، اما ظاهر ناخوشایندی که ایجاد می کند، اعتماد به نفس را در فرد می کاهد. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر عوامل موثر در بروز افتادگی پستان می پردازیم.
چه عواملی سبب افتادگی پستان ها می شود؟
- متاسفانه نمی توان از برخی از افتادگی های پستان جلوگیری کرد. یک سری از عوامل طبیعی مانند افزایش سن، شیردهی و بچه دار شدن می توانند سبب از دست رفتن خاصیت ارتجاعی پستان ها شوند.
- در دوران بارداری یک سری از هورمون ها ترشح می شوند که سبب شل شدن بافت پستان ها می شوند. بنابراین بارداری به ویژه بارداری های پی در پی، یکی از عوامل تسریع کننده این بیماری هستند.
- عامل موثر دیگر ژنتیک است. برخی از افراد به صورت ژنتیکی مستعد این بیماری هستند.
- افزایش یا کاهش وزن شدید نیز می تواند علت این بیماری باشد. به عبارت ساده تر، اگر فردی در کوتاه مدت، شدیدا وزن اضافه یا کم کند، در بافت پستان آن یک سری تغییرات ایجاد می شود، که نهایتا منجر به افتادگی پستان ها می شود.
- خانم هایی که اضافه وزن دارند، به علت پستان های بزرگ تر و سنگین تر، بیش تر در معرض این بیماری هستند.
برخی از عادت های ما می توانند سبب افتادگی پستان ها شوند. در ادامه به ذکر چندین مورد از این عادات می پردازیم.
- سیگار کشیدن با کاهش ذخیره خون در سطح پوست، سبب ضعیف و پیر شدن پوست می شود.
- عدم استفاده از کرم های ضد آفتاب یکی دیگر از این عادات نادرست است. اگر پوست، بدون محافظت کرم های ضد آفتاب در برابر نور خورشید قرار بگیرد، اشعه فرابنفش باعث تسریع چروک شدن پوست می شود. به دنبال آن، رشته های کلاژن پوست کشیده می شوند و پوست آسیب میبیند. شل شدن پوست می تواند سبب افتادگی پستان ها شود.
- ورزش کردن بدون سوتین مناسب، می تواند به رباط های نگه دارنده پستان فشار وارد کند. در صورت آسیب دیدن این رباط ها، پستان ها بافت حمایت کننده خود را از دست می دهند و افتاده می شوند.
- عدم استفاده از سوتین های مناسب، به دلیل درست نگه نداشتن پستان ها سبب افتادگی آن ها می شود. این رفتار غلط باعث می شود تا تکان های سینه بیش تر باشد؛ در نتیجه پوست و کلاژن های پستان، تحت فشار و کشش قرار می گیرند.
- برخی از متخصصین بر این باور هستند که ورزش های شدید به علت حرکات جلو و عقب رونده مداوم، می توانند سبب تخریب کلاژن های بافت پستان شوند.
افتادگی پستان چگونه درمان می شود؟
- اگر به دلیل عوامل طبیعی افتادگی پستان رخ دهد، نیاز ضروری به درمان نیست؛ چرا که بافت پستان روند طبیعی خود را طی کرده است.
- اگر افتادگی پستان ها خفیف باشد و سایز سینه ها کوچک باشد، می توان با قرار دادن پروتز آن را درمان کرد. این پروتز پستان ، هم سایز پستان ها را افزایش می دهد و هم مقداری آن ها را به بالا می کشد.
- اگر افتادگی پستان ها متوسط باشد، به جراحی برای درمان نیاز است. طی یک جراحی به نام دونات یا جراحی پری اریولار، برش کوچکی در اطراف نوک پستان زده می شود و این افتادگی درمان می شود.
- در صورت شدید بودن افتادگی پستان، جراحی ماستوپکسی توصیه می شود. در این روش، برشی در اطراف قسمت قهوه ای رنگ نوک پستان زده می شود. همچنین خطی عمودی از نوک پستان به سمت پایین ایجاد می شود. در صورت بسیار شدید بودن این افتادگی، یک برش به صورت لنگری زده می شود؛ که در آن علاوه بر برش دور ناحیه نوک سینه و برش عمودی، برش عرضی اضافه ای در قسمت چین تحتانی ایجاد می شود.
- همانطور که قبلا گفتیم؛ یکی دیگر از روش های درمان، لیفت سینه است. لیفت سینه علاوه بر درمان افتادگی پستان، به درمان عدم تقارن سینه ها نیز کمک می کند؛ همچنین در جوان و زیبا سازی ظاهر سینه ها نیز موثر است.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
دوره نقاهت بعد از لیفت سینه
تاریخ انتشار : 1401-02-16تاریخ بروز رسانی : 1403-06-03 -
اهمیت استفاده از سوتین مخصوص بعد از عمل ماموپلاستی
تاریخ انتشار : 1401-05-10تاریخ بروز رسانی : 1403-06-03 -
کشیدن درن بعد از عمل پستان
تاریخ انتشار : 1402-02-22تاریخ بروز رسانی : 1402-03-02 -
در جلسات مشاوره پروتز سینه چه مواردی مطرح می شود؟
تاریخ انتشار : 1401-09-30تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
عوارض و مراقبت های بعد از جراحی فلپ پستان
تاریخ انتشار : 1401-06-27تاریخ بروز رسانی : 1403-04-31
نظرات کاربران درباره این مطلب :علی اصغر دهقان [ 1403-02-14 ]
سلام ۱۶ سالم هستم الاغر هستم چربی چیزی ندارم و سینه سمت راستم ورم کرده و چیزی زیرش حس میشه و وقتی روش فشار میارم اون چیز زیرش کمی درد میگره و اولاش دردش بیشتر الان کمتر شده اولین بار نک سینم یه فشاری دادم بعد این جوری شد و وقتی داخل سرما قرار میگیره و وقتی چیز سردی روش میزارم به حالت طبیعی خودش بر میگرده به نظرتون با درمان در خانه میشه حلش یا باید حتمن برم دکتر
هدیه دارابی [ 1402-07-05 ]
باسلام سینه های من خیلی بزرگ و افتاده است چکارکنم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .