جراحی ژنیکوماستی برای چه افرادی مناسب است ؟
ژنیکوماستی یک بیماری رایج در مردان و اغلب بزرگسالان است که ۳۶ درصد از مردان را درگیر کرده است . این بیماری به معنای بزرگ شدن پستان در مردان به صورتی نامتناسب با اعضای دیگر بدن است و به دلیل افزایش بافت مجرای استروما و بافت چربی پستان رخ می دهد. بزرگ شدن سینه آقایان ممکن است در یکی از پستان ها و یا در هر دو پستان به وجود آید . میزان رشد بیماری در هر دو پستان می تواند متفاوت باشد و لزوما یکسان نیست . در این مقاله به بررسی جراحی ژنیکوماستی می پردازیم .
علل ایجاد ژنیکوماستی
ژنیکوماستی زمانی ایجاد می شود که نسبت ترشح هورمون تستوسترون به استروژن کاهش پیدا کند . این کاهش می تواند در نتیجه عواملی باشد که تأثیر تستوسترون در بدن را متوقف می کنند ، میزان تستوسترون بدن را کاهش می دهند ، و یا سطح استروژن بدن را افزایش می دهند . از جمله عواملی که سبب ایجاد ژنیکوماستی می شوند عبارت اند از :
- تغییرات طبیعی هورمونی : بسیاری از افراد تصور می کنند که استروژن یک هورمون کاملا زنانه است اما این هورمون در بدن مردان نیز به مقدار کم ترشح می شود . بالا بودن بیش از حد نسبت استروژن به تستوسترون در مردان سبب بزرگ شدن سینه ها یا به اصطلاح ژنیکوماستی می شود .
- مصرف برخی از دارو ها
- مصرف الکل و مواد مخدر : مصرف بیش از حد مشروبات الکلی و برخی از مواد مخدر شامل آمفتامین ها ، ماریجوانا ، هروئین ، و متادون می تواند سبب ژنیکوماستی شود .
- سایر بیماری ها : برخی از بیماری ها می توانند سبب اختلالات هورمونی و در نتیجه ژنیکوماستی شوند . بیماری هایی مانند سیروز کبدی ، تومور های سرطانی ، پرکاری تیروئید و سوء تغذیه .
علائم ژنیکوماستی
- تورم غیرعادی بافت سینه
- بزرگ شدن یکی از سینه ها و یا هر دو
- حساسیت نسبت به تماس فیزیکی
- احساس درد سینه
- تجمع چربی به صورت موضعی
- ترشح مایعات از نوک سینه
- پوست اضافه
درمان ژنیکوماستی
برای درمان ژنیکوماستی سه روش وجود دارد . اگر این عارضه تنها به علت افزایش بافت چربی در سینه باشد می توان با انجام فعالیت ورزشی آن را درمان کرد . بنابراین در این صورت درمان ژنیکوماستی با ورزش امکان پذیر است .
سایر روش های درمان ژنیکوماستی عبارت اند از :
- درمان ژنیکوماستی با دارو
- درمان ژنیکوماستی با جراحی
درمان ژنیکوماستی با دارو : چنانچه این عارضه در مدت زمان کوتاهی ایجاد شده باشد درمان از طریق دارو پیشنهاد می شود . در این حالت فرد می تواند با مصرف برخی دارو ها ژنیکوماستی را درمان کند . لازم به ذکر است درمان دارویی برای ژنیکوماستی ای که علت آن تغییرات هورمونی باشد موثر خواهد بود نه ژنیکوماستی ناشی از تجمع چربی دربافت سینه ؛ در این صورت فرد باید ازجراحی لیپوماتیکو یا لیپوساکشن جهت خارج کردن چربی استفاده کند .
دارو هایی که برای درمان ژنیکوماستی توصیه می شوند به شرح زیر است :
- آندروژن ها
- آنتی استروژن ها
- مهار کننده های آروماتاز
درمان ژنیکوماستی با جراحی : در لیپوساکشن یا لیپوماتیک ، مایع بی حسی به بافت تزریق می شود و از طریق یک شکاف کوچک که در ناحیه سینه ایجاد شده است ، کانولا ( یک لوله نازک تو خالی ) وارد می شود . پس از وارد کردن کانولا ، کانولا به عقب و جلو حرکت داده می شود که این عمل کنترل شده سبب سست شدن چربی های اضافی ناحیه سینه شده و به وسیله فرآیند ساکشن تمامی چربی ها از سینه تخلیه می شوند .
اگر ژنیکوماستی به علت تجمع چربی ها ایجاد شده باشد و همچنین اگر فرآیند رشد سینه ها در فرد کامل شده باشد ، می توان لیپوساکشن را یکی از بهترین راه ها برای رفع مشکل ظاهری سینه و همچنین درمان ژنیکوماستی در نظر گرفت .
جراحی ژنیکوماستی برای چه افرادی مناسب است ؟
- علی رغم دنبال کردن سایر اقدامات درمانی ، تغییری در سایز سینه های خود احساس نکرده اند
- از لحاظ بدنی سالم هستند
- دخانیات و یا سایر مواد اعتیاد آور مصرف نمی کنند
- انتظارات واقع بینانه و مثبتی از نتیجه جراحی دارند
- وزن بدنی ایده آل و متعادلی دارند
- رشد سینه های شان کامل شده است
- از بزرگ بودن سینه هایشان خجالت می کشند
نتیجه جراحی ژنیکوماستی
بلافاصله بعد از جراحی ، نتایج مشهود می باشند . به مرور زمان ، از شدت التهاب کاسته و بخیه ها محو می شوند و میزان رضایت بیمار از نتیجه جراحی بیشتر خواهد شد . به عبارتی می توان گفت بعد از گذشت سه تا شش ماه ، نتایج این جراحی کاملا مشخص خواهند شد .
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23
تلفن : 36294896 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
دوران نقاهت بعد از عمل کوچک کردن سینه
تاریخ انتشار : 1401-02-09تاریخ بروز رسانی : 1403-05-21 -
عوامل موثر در بروز افتادگی پستان
تاریخ انتشار : 1400-09-22تاریخ بروز رسانی : 1403-06-10 -
آيا پروتز سينه بايد تعويض یا برداشته شود؟
تاریخ انتشار : 1402-03-01تاریخ بروز رسانی : 1402-03-10 -
عوارض و مراقبت های بعد از جراحی فلپ پستان
تاریخ انتشار : 1401-06-27تاریخ بروز رسانی : 1403-04-31 -
چه سنی برای جراحی لیفت پستان مناسب است؟
تاریخ انتشار : 1400-07-14تاریخ بروز رسانی : 1403-06-03
نظرات کاربران درباره این مطلب :منمدکاظمی [ 1401-11-19 ]
سلام میخاستم بپرسم اگه ژنیکوماستی عمل نکنیم مشگلی پیش نمیاد بعدا ؟
فواد هاشمی [ 1401-11-01 ]
سلام آقا من مربی باشگاه هستم قبل من جنکوماستیا داشتم خیلی هورمون استفاده کردم بعد جنکوماستیا شدم رفتم عمل کردم اما چند وقت بعد دوباره پیدا شد میخواهم معلومات دهید حال هم یک سینه درد داره خیلی خفیف ممنونم
مهرداد کریمی [ 1401-09-01 ]
لطفا هزینه ی عمل ژنیکو ماستی رو بگید و اینکه دوره درمانش چقدر زمان میبره
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .